Een safari Tanzania brengt u op één van de mooiste plekken van Afrika, misschien zelfs wel ter wereld. Het land is gelegen in Oost-Afrika en heeft Dodoma als hoofdstad, hoewel van oudsher Dar es Salaam de grootste stad van het land is. Het Afrikaanse land kent een omvangrijke diversiteit aan natuurgebieden en wilde dieren. Mede door het indrukwekkende landschap en de unieke wildpopulatie is Tanzania de aanrader als het gaat om safari’s. Het woord safari is niet voor niets afkomstig uit het Swahili, de taal van Tanzania, en betekent ‘reis’.

Kilimanjaro

Tanzania’s geheimen

Het absolute hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, van het land is de Kilimanjaro, welke met zijn 5895 meter de hoogste berg van Afrika is. Deze berg is toegankelijk voor toeristen en biedt u de kans om uw grenzen te verleggen. In Tanzania bevindt zich ook het wereldberoemde Serengeti reservaat. Deze gigantische vallei, gedeeld met Kenia, staat bekend om de jaarlijkse migratie van een veelvoud aan wilde diersoorten. Deze migratie brengt een ongekende levendigheid met zich mee wat voor eenieder een unieke ervaring zal zijn. Naast het Serengeti reservaat kent Tanzania vele andere prachtige reservaten waaronder de Tarangire, Lake Manyara en Ruaha. In Lake Manyara zult u oog in oog staan met de vele flamingo’s die er in het gebied rondlopen. Bovendien kunt u tijdens uw Tanzania reis een kijkje nemen bij de Ngorongoro krater, waar u oog in oog komt te staan met een unieke en adembenemende variëteit aan diersoorten.

Op safari, een onvergetelijke ervaring

Een Tanzania Safari is voor iedereen een unieke ervaring die u van uw leven niet meer zult vergeten. Ontdek de meest adembenemende landschappen en geniet van de vergezichten die voor eeuwig op uw netvlies gebrand zullen zijn. Ga op safari en maak een rondreis langs de prachtige wildreservaten waar u oog in oog zult staan met zebra’s, olifanten, giraffes en nog vele andere indrukwekkende diersoorten. Ook kunt u ervoor kiezen om de uitdaging aan te gaan en voet te zetten op de wereldberoemde Kilimanjaro berg, alwaar u van grote hoogte kunt genieten van al het moois dat Tanzania te bieden heeft.