De auto is voor velen een trots bezit waar we zuinig op zijn. Wanneer er dus een schade ontstaat zoals een kleine deuk dan baal je enorm! Vaak zie je van je mooie auto daarna alleen nog maar dat kleine deukje. Reparatie is erg duur, denk je. Want dat heb je het over uitdeuken en laten spuiten van een groot deel van de auto. Maar het kan ook anders! Er zijn specialisten die kleine schades onzichtbaar kunnen verwijderen, zonder spuiten en tegen lage kosten!

Uitdeuken zonder spuiten (restylen)

De technieken van uitdeuken zonder spuiten is gebaseerd op een uitzonderlijk goed gevoel voor materiaal, uitstekende oog-hand coördinatie en specialistisch gereedschap. Daarnaast heeft een uitdeuker hier natuurlijk veel ervaring voor nodig en de behoefte om te streven naar perfectie. Door een deel van de afwerking van de auto los te halen en tijdelijk te verwijderen kan de schade specialist zijn instrumenten achter de deuk brengen en de deuk dan als het ware terug duwen. De ervaring en skills van de uitvoerder bepalen het eindresultaat van deze operatie. Een echte goede uitdeuker kan kleine deukjes op deze wijze onzichtbaar herstellen!

Kosten

De kosten van uitdeuken zonder spuiten, ook wel restylen genoemd, zijn relatief laag. Dit komt niet doordat de hersteller een karig loon verdient maar omdat het alternatief: demonteren van onderdelen, uitdeuken of nieuw onderdeel inkopen en spuiten en opnieuw monteren veel meer tijd kost en bovendien ook materiaal. Een kleine deuk kan hierdoor vaak al voor een bedrag onder de €100,- worden hersteld!

Let op kwaliteit

Er zijn niet veel personen die de kunst van het uitdeuken zonder spuiten tot in de perfectie beheersen. Let dus goed op de resultaten die een aanbieder al eerder heeft bepaald en de ervaringen van eerdere klanten. Een perfectionist kan uitdeuken zonder dat je er nog iets van terug ziet!