Een all risk autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking bij ongevallen en schades. De WA + volledig casco verzekering dekt zowel de schade die u zelf aan uw eigen auto veroorzaakt als de schade die door u of iemand anders die in uw auto achter het stuur zit aan een andere auto wordt toegebracht. Een all risk autoverzekering past het beste bij nieuwe of bijna nieuwe auto’s. Na drie of vier jaar kunt u overwegen om naar een minder uitgebreide autoverzekering over te stappen.

Een all risk verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto

Een grote meerwaarde van de all risk autoverzekering ten opzichte van andere soorten autoverzekering is dat ook de schade aan uw eigen auto onder de polisvoorwaarden valt. De wettelijk verplichte standaard WA autoverzekering dekt deze eigen schade namelijk niet. Als u alleen een WA autoverzekering heeft, kunt u een ongeval met schade aan uw eigen wagen niet verhalen op de gewone WA verzekering van de tegenpartij. Een all risk autoverzekering biedt in deze uitkomst.

Vergelijk om de goedkoopste en beste all risk verzekering te krijgen

Een all risk autoverzekering is duurder dan een reguliere WA verzekering of WA + beperkt casco. De hoogte van de premie hangt af van de leeftijd en dagwaarde van uw wagen en van het aantal jaren dat u schadevrij rijdt. Daar u voor een all risk autoverzekering meer premie betaalt, is het verstandig om eerst goed uit te zoeken bij welke verzekeraar u de laagste premie en de beste voorwaarden kunt verkrijgen. U kunt via de website van Verzekering.nu eenvoudig en snel verzekeringen vergelijken en tot de goedkoopste aanbieder komen.

Veilig op weg met een uitgebreide all risk autoverzekering

Met een all risk autoverzekering kunt u veilig op weg. De verzekering dekt niet alleen de eigen auto en de schade aan derden, maar ook schade door brand, blikseminslag, explosie, diefstal, ruitbreuk, een botsing met een dier en natuurverschijnselen zoals storm. Ook schade door slippen, van de weg schieten en te water raken, evenals ander van buiten komend onheil is in de all risk polis opgenomen. Hebt u een all risk autoverzekering en een schade die (ook) valt onder een minder uitgebreide autoverzekering, dan blijft in de meeste gevallen uw bonus-malus score intact. Oftewel: uw premie gaat na de schade niet omhoog.