De laatste tijd zijn er veel vragen binnen gekomen over startmotor revisie. Hoe het kan dat er een enorme stijging is te zien in het aantal vragen over deze kwestie en bovendien het thermisch spuiten is niet helemaal duidelijk.

Het vermoeden is echter wel dat steeds meer mensen zelf motor revisie plegen. Waar mensen zelf aan de slag gaan ontstaan vragen, dus dat zou een hoop verklaren. In de afgelopen jaren zijn de kosten van thermisch spuiten iets gestegen, waardoor mensen het heft liever zelf in hand nemen. Waarom zou je nog veel betalen als je het ook zelf kan oplossen? Dat is de vraag die veel consumenten zichzelf stellen als ze voor een klus als startmotor revisie staan. Maar wat hebben ze ongelijk. Een sessie thermisch spuiten is niet heel goedkoop, maar de klus niet klaren en het erger maken dan wat het was is nog veel duurder. De verwachting is wel dat in de komende jaren veel meer zal worden verdiend aan de verkoop van losse onderdelen, omdat veel mensen het toch proberen. Het gaat dan met name over de verkoop van onderdelen die benodigd zijn bij motor revisie. Op deze manier heeft de ene ontwikkeling uitwerking op de verkoop van andere producten. Dat wordt in de volksmond ook wel “cross-selling” genoemd.

Startmotor revisie is een nauwgezette klus

Wie denkt motor revisie zelf te kunnen uitvoeren komt bedrogen af. Er komt veel kijken bij deze klus en de onderdelen moeten altijd op voorraad worden besteld. Een klus die veel meer voor de hand ligt is thermisch spuiten van metalen onderdelen, als je dat risico wil nemen. Motor revisie is gewoon heel erg ingewikkeld. Daar moet je zelf helemaal niet aan willen beginnen. Thermisch spuiten kan een ervaren klusser heel misschien zelf, maar ook voor startmotor revisie wordt in alle gevallen verwezen naar een specialist. Het risico op beschadiging is simpelweg te groot. Laat u dus niet afschrikken door relatief hoge prijzen.