Een 32-jarige Britse vrijwilligster stuitte op een onaangename verassing bij thuiskomst. Ze was weer net thuis van haar twee weken durende werktrip in de jungle van Kameroen, toen ze een giftige spin ontdekte tussen haar bagage.

De vrijwilligster, Nora Serret, vond de spin in haar rugzak toen ze deze opende op het kantoor van Rainforest Foundation in Camden, London. Het bleek hier te gaan om een Huntsmanspin, welke bekend staat als vleermuizen jager. Maar de spin was niet alleen, er was tevens nog een zak met eitjes gevonden. Uit een zo een zak kunnen er ongeveer 400 nieuwe spinnen ontpoppen. De Huntsmanspin is zo groot dat hij nog maar net op je hand past, en is daarnaast ook nog eens giftig. De spin is overigens niet giftig genoeg om dodelijk te zijn voor mensen.

Nora Serret was behoorlijk geschrokken van haar vondst. De spin sprong uit haar slaapmat, maar het was samen met haar collega’s en een kartonnen doos toch gelukt om de spin te vangen. De kans dat je zo een spin tussen je bagage vindt is natuurlijk erg klein, hoewel de spin wel vaak voorkomt in de gebieden die door Serret bezocht waren. In de rest van haar Tumi koffers werden gelukkig geen akelige beesten aangetroffen.

Na het vangen van de spin werd er contact opgenomen met de Vereniging voor Zoölogie in Londen. Hier was wel een plekje vrij te maken voor deze bijzondere vondst, dus werd de spin veilig in de doos naar zijn nieuwe verblijf gebracht. De Huntsmanspin kreeg eerst nog een gezondsheidscheck waarna ze kon intrekken in haar nieuwe verblijf. Wie deze flinke spin wil gaan bezichtigen moet in de dierentuin van London vragen naar Hermione.