Hoe sneller mensen met een hartstilstand worden geholpen, hoe beter natuurlijk. Per week worden zo’n 300 mensen getroffen door een hartstilstand in in Nederland. Door voorbereid te zijn op een dergelijke situatie, kan er sneller gereageerd worden en vergroot je de overlevingskans. Daarnaast kan je ook voorbereidende werkzaamheden doen voor het ambulance personeel. Met een Automatische Externe Defibrillator ofwel een AED, vergroot je de overlevingskans van iemand met een hartstilstand. Een BHV cursus volgen is dus een verstandig idee!Hulpverlener

Inhoud BHV cursus

Goed kunnen werken met een AED kan je leren. Hiervoor moet je een BHV cursus volgen.
Als je een bhv cursus gaat volgen dan krijg je bedrijfshulpverlening. Zo kan je naast een hartstilstand ook andere bedrijfsongevallen behandelen. Denk aan het blussen van een kleine brand, het verlenen van eerste hulp, het evacueren van mensen en ontruimen van het bedrijf en tenslotte wordt de communicatie geoefend met de hulpdiensten.

Het onderdeel eerste hulp bestaat uit verschillende subonderwerpen. Zo kan je denken aan het alarmeren van een BHV’er en algemene hulpverleningsregels.
Daarnaast worden uitwendige wonden behandeld, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels, brandwonden, reanimatie en gebruik van de AED.

BHV is verplicht!

Wat veel mensen niet weten is dat er altijd minimaal één bhv’er in het bedrijf aanwezig moet zijn. Het is daarom belangrijk dat er voldoende opgeleide bhv’ers in de organisatie zijn. Ook voor situaties als ziekte, vakanties en ploegendienst moet vervanging worden geregeld.
Hoeveel bhv’ers er in het bedrijf aanwezig moet zijn is niet wettelijk voorgeschreven. Dit moet blijken uit de risico analyse.

Een BHV cursus volgen is dus belangrijk , want een bhv, daar red je levens mee!