De winter staat weer voor de deur en iedereen neemt maatregelen om ook deze winter lekker warm door te komen. Een belangrijke schakel hierin is de CV ketel, welke bij goed functioneren het hele huis verwarmt. Een CV ketel gaat gemiddeld zo’n 12-15 jaar mee en is daarna aan vervanging toe. Wanneer je een vervanger zoekt voor je oude CV ketel, dan is het aanbod vaak groot en twijfel je snel tussen de verschillende soorten. Misschien is een ATAG CV ketel dan wat voor je.

ATAG cv ketels 5 jaar op rij als beste getest volgens de consumentenbond

Drie types ATAG CV ketels

Er zijn drie verschillende lijnen CV ketels van ATAG. Allereerst is er de A-serie. Deze serie bestaat uit de basisketels en heeft het beste rendement van alle ketels uit deze klasse. De ketels zijn betrouwbaar, praktisch onderhoudsvrij en hebben 5 jaar garantie op service & onderhoud. Daarnaast is er de E-serie. Deze serie heeft iets meer capaciteit per minuut wat betreft het verwarmen van water en is als beste uit de test van de Consumentenbond gerold. Tevens zit op deze serie maar liefst 15 jaar garantie op de RVS warmtewisselaar en 10 tot 15 jaar garantie op losse onderdelen. Als laatste is er nog de Q-serie. Deze CV ketels hebben veel capaciteit door een ingebouwde boiler, waardoor je op veel plaatsen tegelijk warm water beschikbaar hebt. De garantieregeling is bij deze serie hetzelfde als de E-serie en je hebt gegarandeerd een hoog rendement met deze CV ketel.

Waarom een ATAG CV ketel?

Een ATAG CV ketel is misschien niet direct de goedkoopste keuze, maar op lange termijn zal deze ketel de investering zeker waard zijn. De zeer goede garantieregelingen geven al aan dat de ketels lang mee gaan en ze een betrouwbare factor zijn binnen het huishouden. Niets is zo vervelend als een CV ketel die stuk gaat in een koude winter. De ATAG CV ketels hebben een hoog rendement, waardoor je al snel geld bespaart. Dat de E-serie als beste uit de test van de Consumentenbond is gerold, zegt natuurlijk ook wel iets! Ben je dus op zoek naar een nieuwe CV ketel, weeg de voor- en nadelen dan eens tegen elkaar af en bereken wat je eigen huis voor capaciteit nodig heeft. Dan kun je daarna een passende keuze maken en zit je er weer jaren warmpjes bij! Om naar de website van ATAG verwarming te gaan klik hier.

ATAG Gas-Brennwertheizung