Je gaat een bestelautoverzekering afsluiten; denk ook eens aan de mogelijkheid om dit per internet te doen. Het voordeel hierbij is dat je alles in eigen hand kan houden en goed bij jezelf kan nagaan wat de kosten kunnen/mogen zijn. 

Je kan er ook voor kiezen om het uit te besteden; je geeft dan je wensen door aan een tussenpersoon die de bestelautoverzekering voor je kan afsluiten. Deze zal eerst een aantal offertes voor goedkoopste bestelautoverzekeringen voor je aanvragen, de prijzen voor je berekenen en je een voorstel doen. Ook kan de tussenpersoon je een goed advies geven over de diverse mogelijkheden en je alsnog zelf laten beslissen. Bekijk deze mogelijkheden goed en bedenk welke het beste bij je past en voldoet aan al je wensen en voorwaarden. Kortom, zorg ervoor dat je weet waar je aan toe bent voordat je verzekeringen afsluit zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe kom je tot de juiste keuze

Welke soorten bestelautoverzekeringen zijn er en wat zijn de voorwaarden? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het bestelauto verzekeren. Ook hierbij kan het internet je weer goed van dienst zijn. Een bestelautoverzekering is een verzekering waarmee je het risico van schade kan afdekken die veroorzaakt wordt door een voertuig, maar ook de schade aan de bestelauto zelf kan worden gedekt. Het is belangrijk dat je goed gaat kijken naar de mogelijkheden die er voor jou zijn want er zijn veel maatschappijen die deze verzekering aanbieden. Kies niet de eerste de beste bestelautoverzekering, er kunnen onderling grote verschillen bestaan en niet alleen in aanbod, maar ook in hoogte van de premie.

Bedenk welke kosten je gedekt wil hebben. Heb je dit goed op een rijtje, dan kun je al een meer nauwkeurige zoektocht op het internet beginnen. Kijk naar de prijzen die over het algemeen gelden voor een WA dekking, want deze verzekering is namelijk verplicht in Nederland voor een bestelauto.

Ben je er al uit wat de prijzen zijn? Verdiep je dan nog even in de extra dekkingen die bij de bestelautoverzekering mogelijk zijn. Logischerwijs zal de premie oplopen als je besluit aanvullende verzekeringen af te sluiten. Wil je het eenvoudig houden, dan ben je dus alleen verplicht de WA bestelautoverzekering af te sluiten. Houd er wel rekening mee dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Soms is het het waard om maandelijks een hogere premie te moeten betalen waardoor je bijvoorbeeld wel verzekerd bent tegen diefstal of ruitbreuk.