Mogelijkheden te over met een betonschutting. Maak een authentieke stadsmuur van betonpanelen in IJsselsteenmotief of geef de tuin een koloniaal tintje met betonplaten in houtmotief. Betonschuttingen bestaan meestal uit betonpalen met betonnen platen ertussen.

Betonschutting

Voor lagere muren of een driehoekvormige scheidingswand op een terras of naast een deur zijn er ook betonnen stapelblokken. Betonnen schutting elementen zijn enkel- of dubbelzijdig gedecoreerd. Zo kunnen we makkelijk situatiegericht een keuze maken en daar waar decor niet vereist is met een goedkoper element toekomen.

Waarom een betonschutting?

Betonschuttingen hebben geen last van houtrot en het duurt vele tientallen jaren voordat atmosferische zuren het beton aantasten. De met de grond in aanraking komende delen gaan zodoende veel langer mee. Een ander voordeel van een betonschutting ten opzichte van andere schuttingmaterialen is dat beton niet vervormd. Bij onvoldoende fundatie, overmatig grondwater of door het verloop der jaren kunnen er plaatselijk verzakkingen optreden. Deze zijn echter makkelijk met een paar scheppen zand te herstellen.

Betonschutting wel of niet impregneren

Om aanslag van algen te voorkomen kunt u ervoor kiezen de betonschutting preventief te impregneren met een vuil- en algenwerend middel. In een nihilistische of strakke tuin is het van belang dat de natuur de overhand niet krijgt. Impregneer uw betonnen afscheiding in een dergelijke tuin bijtijds. Zo voorkomt u tevens vervuiling van uw tuin door het cleanen. In een romantische of parktuin kunt u wel spelen metde grillen van de natuur door bijvoorbeeld de algen en mossen op de betonschutting rustig hun gang laten gaan.

Spelen met een betonschutting

Het leuke van de rots- grint- en steenmotieven van de hedendaagse bestonschuttingelementen is dat ze separaat of aansluitend op de schutting op een decoratieve manier verder in de tuin toegepast kunnen worden. Zo kan uw betonschutting één geheel vormen met een vijver, een laag afscheidingswandje langs het terras of in de bestrating geïntegreerde bloembakken. We zien ook steeds meer betonschuttingen waarbij hout of kunststof als tweede materiaalsoort gebruikt wordt. De aanblik van deze betonschuttingen is minder solide en het geeft de tuin een minder compacte aanblik.

Neem eens een kijkje op http://www.hout-betonschutting.nl