Op zoek naar een buitenverblijf voor je tuin, maar vraag je je af of een blokhut of kapschuur de beste keuze is? Hier zetten we voor beide opties voor en nadelen op een rij.

Blokhut

Veel mensen hebben behoefte aan een schuur of hut in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blokhut. Maar waarom zou je voor een blokhut gaan?

Wat kun je zoal met een blokhut?

Blokhutten kunnen dienen als een ruimte waar je gezellig met familie of vrienden kunt gaan zitten, om bijvoorbeeld te gourmetten of gewoon gezellig te praten. Ook voor verjaardagen en feestdagen kun je blokhutten gebruiken.

Een blokhut kan ook gebruikt worden als een plek om in de winter te gebruiken als een relaxplek in de tuin. Zo hoef je bijvoorbeeld niet per se op vakantie om even te relaxen en even weg te zijn uit het huis.

Kapschuur

Een blokhut is niet voor elke tuin weggelegd, dus mocht een blokhut niet jouw keuze zijn, maar wil je toch een plek waar je kunt relaxen, zowel binnen als buiten? Dan kun je ook voor een kapschuur gaan. Zo kun je ’s zomers lekker buiten op een veranda of gewoon een terrasje zitten. Ideaal voor bijvoorbeeld een barbecue. Ook kun je in de winter nog steeds gebruik maken van het binnen gedeelte van de kapschuur.

Wat past het beste bij mij?

Ruimte in de tuin is een van de grootste valkuilen als het komt op het plaatsen van een blokhut of een kapschuur. Bij een blokhut neem je doorgaans meer buitenruimte in beslag ten opzichte van een kapschuur, maar zo heb je wel meer binnenruimte in de winter. Bij een kapschuur heb je minder binnenruimte, maar daardoor kun je ’s zomers wel meer gebruik maken van de buitenruimte in je tuin. Heb je een wat kleinere tuin, past een kapschuur meestal wat beter dan een blokhut. Voordeel aan een kapschuur is, dat je dus in de zomer ook lekker onder de overkapping kunt zitten. Heb je juist een wat grotere tuin, dan kan een blokhut ook zeker een optie zijn. Daarbij moet je ook overwegen wat het mooiste lijkt in je tuin. Voordeel is dat een blokhut ook bij koud weer genoeg ruimte biedt voor je gasten.