Een boek drukken is alleen voor uitgeverijen weggelegd? Niets is minder waar. Waar vroeger dit voorrecht inderdaad meestal alleen voor auteurs met bekende namen en grote uitgeverijen was voorbestemd, kan tegenwoordig iedereen een boek laten drukken. Dit kan een zelfgeschreven roman of thriller zijn, maar ook een kookboek of een jaarboek van de vereniging. Iedereen die schrijfinspiraties heeft, kan dit nu laten vereeuwigen door een boek te laten drukken op een wijze die voor iedereen haalbaar is.

Boek drukken

De inhoud van het boek

Het hoeft niet altijd een heel verhaal te zijn waarmee de inhoud van het boek gevuld wordt wat men wil laten drukken. Sommige mensen hebben jarenlang recepten gespaard en zouden hier graag een eigen kookboek van willen maken. Of een boek met speciale herinneringen aan een bijzondere relatie. Een gedichtenbundel of een boekje met korte verhalen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er vaak nog andere faciliteiten waardoor het drukken van een boek zeer professioneel kan worden aangepakt.

Commerciële voordelen van een boek drukken

Wanneer uiteindelijk de inhoud van het boek klaar is, kan er vaak gekozen worden voor een formaat, een papiersoort of het soort kaft. Ook kiest men voor de hoeveelheid aan oplage. Dit hoeft niet altijd een flinke oplage te zijn, vaak kan men ook enkele stuks van een boek laten drukken of soms zelfs per stuk. Vaak ligt bij een kleinere oplage de drukprijs wel hoger. Is het boek uiteindelijk helemaal klaar, dan kan men kiezen om het boek officieel uit te brengen via het Centraal Boekhuis of zelf de promotie van het boek te gaan doen. Bedrijven kunnen het boek gebruiken om meer bekendheid aan hun product of naam te geven, door een mooie bundel uit te brengen met informatie hierover.

Genoeg mogelijkheden dus. Een boek drukken is dichterbij dan je denkt.

 

[poll id=”4″]