Het logo van de Bovag heeft een enorme vertrouwde kracht gekregen. Niet voor niets wil elk autobedrijf graag een Bovag bord bij de entree hangen. Maar wat wil dit nou eigenlijk zeggen voor jou als consument?

Wat is het voordeel van een Bovag autobedrijf?

Als je jouw auto onderhoud en reparaties laat uitvoeren bij een autobedrijf dat is aangesloten bij Bovag dan heb je garantie. En niet te weinig want de garantieperiode bedraagt maar liefst zes maanden! Zoals iedereen weet kan er in een half jaar vanalles gebeuren met je auto dus deze garantie is zeker de moeite waard! Maar dit is niet alles. Deze bedrijven hanteren de voorwarden van Bovag die zijn afgestemd met de ANWB en de Consumentenbond. Dus in jouw belang! Ook zal een autobedrijf met Bovag je een vervangende auto aanbieden en wordt zowel auto onderhoud als reparatie uitgevoerd volgens de fabrieksvoorschriften. Hierdoor ben je zeker van controle op alle belangrijke punten die van belang zijn bij jouw voertuig.

Hulp bij geschil met je autobedrijf

Mocht je van mening zijn dat een Bovag lid niet volgens de voorwaarden handelt en je kan dit niet onderling oplossen dan kan je contact opnemen met Bovag. Deze zullen helpen om het geschil op te lossen.

Occasion met Bovag garantie

Autobedrijven die aangesloten zijn bij Bovag hebben de mogelijkheid om de zes maanden Bovag-garantie ook toe te passen op de occasionverkoop. Indien je een tweedehands auto koopt met deze garantie ben je zeker van tenminste een halfjaar kostenloze reparatie op gebreken aan de auto. Let wel op: een Bovag-lid mag zijn occasions ook zonder deze garantie verkopen dus kies hier bewust voor en zorgt ook dat je dit op papier hebt staan. Als je koopt via de occasions site van Bovag zelf, Viabovag.nl, heb je uiteraard wel altijd deze zes maanden garantie.

Hoe weet ik of mijn autobedrijf lid is?

Je begrijpt dat elk bedrijf een Bovag logo op zijn site kan plaatsen maar Bovag ziet hier uiteraard streng op toe dus als het logo gevoerd wordt dan is de kans heel klein dat men niet echt lid is. Gelukkig is dat ook makkelijk te controleren. Op de website van Bovag kan je snel uitzoeken welke autobedrijven in jouw regio lid zijn.
Doe jezelf en je auto dus een plezier en doe zaken met een Bovag erkent autobedrijf!