Over blowen weet men over het algemeen wel dat het voor ontspanning kan zorgen. Maar naast ontspanning kleven er aan dagelijks blowen ook negatieve gevolgen. Het zijn vaak schadelijke effecten die pas later aan het licht komen, wanneer men al voor langere tijd dagelijks blowt.
Uiteindelijk is het kijken naar deze schadelijke effecten en nadenken of u misschien niet beter kunt minderen of stoppen met blowen het beste dat u op dit moment kunt doen. Nadelen die veel wietgebruikers benoemen staan hieronder vermeld.Tijdens het stoned zijn kan men best tijdelijk meer inspiratie hebben en creatiever zijn. Maar wanneer u dagelijks blowt gaat het creatieve er al snel af. Uiteindelijk neemt u juist minder initiatief en heeft u minder inspiratie op de momenten dat u dit juist nodig heeft. Omdat blowen op lange termijn ook de motivatie wegneemt, spreekt men ook niet vaak meer met vrienden af voor sociale activiteiten. Men kan zo in een sociaal isolement terechtkomen. Is dit ook bij u het geval, dan is het misschien maar het beste om te minderen of uiteindelijk zelfs te stoppen met blowen.

Veel deskundigen vonden vroeger dat het wel meevalt met de verslavingsfactor van blowen. Echter doordat het gehalte THC in cannabis de laatste jaren zo sterk is gestegen, is blowen wel degelijk verslavend geworden. En ook de verslavingsdeskundigen kunnen er niet omheen: er komen steeds meer mensen bij hun kliniek die specifiek willen stoppen met blowen. Naarmate iemand langer en meer heeft geblowd, kan iemand in meer of mindere mate van afkickverschijnselen krijgen bij het stoppen met blowen.

Het is bekend dat blowen psychische aandoeningen kan activeren. Hoewel men niet helemaal zeker weet of of deze aandoeningen nou ontstaan door het blowen, of dat deze al latent aanwezig moeten zijn, blijkt dat bij veel mensen eventuele psychiatrische problemen verergeren door het blowen. Iedereen kan ook vroeg of laat depressief worden. Wanneer iemand door het blowen ongemotiveerd is, is de kans op een depressie groter.

Blowen is erg duur. Veel dagelijkse wietgebruikers zullen per dag minstens een gram aan wiet roken. Een grote kostenpost wanneer men berekent wat men per jaar aan blowen uitgeeft. Uiteraard zijn er nuttigere zaken waar u dit geld aan kunt besteden.