Door de economische crisis heeft de Nederlandse bouwsector het heel erg moeilijk gehad. Grote nieuwbouwprojecten werden uitgesteld of afgeblazen waardoor de bouwbedrijven in zwaar weer kwamen te zitten. Dit heeft bovendien veel mensen hun baan gekost. Toch is er één uitvloeisel van de crisis waar de bouwwereld blij mee mag zijn: men is gedwongen inventiever te worden.

unitbouw

Mede hieruit heeft de unitbouw een grote ontwikkeling doorgemaakt. Waar het eerder nog zo was dat men bij de vorm van bouwen uitsluitend aan eenvoudige noodlokalen dacht, is het nu een volwaardige manier van bouwen geworden. Denk bijvoorbeeld eens aan het plaatsen van een  wmo unit bij uw huis of bedrijf, of het creëren van extra capaciteit voor uw bedrijf door luxe noodlokalen te laten bouwen. Met unitbouw zijn deze mogelijkheden eindeloos.

Bovendien zorgt unitbouw op deze manier voor kansen die mensen eerder niet hadden. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een wmo unit aan huis. Dit betekent dat een zorgvrager langer in het ouderlijk huis kan blijven wonen omdat deze nu over alle faciliteiten beschikken om de zorgvrager op te vangen. In zo’n wmo unit kan namelijk alles op maat gemaakt worden, geen enkele wmo unit is hetzelfde.

Naast een wmo unit zorgen ook noodlokalen voor extra opties voor bedrijven. Denk bijvoorbeeld eens aan scholen die een leerlingenstop moesten hanteren omdat het huidige onderkomen geen mogelijkheden meer bood tot groei en er tegelijk geen geld was voor een permanente uitbreiding of verhuizing. In dat geval zijn noodlokalen een perfecte optie. Ze zijn namelijk snel te plaatsen en te verwijderen, zijn van hoge kwaliteit en maken een bedrijf zo erg flexibel. Natuurlijk zijn ze ook nuttig voor bedrijven uit andere sectoren, bijvoorbeeld als extra kantoorruimte. Met noodlokalen gaan er dus deuren open die anders gesloten bleven.

Unitbouw biedt kansen

Het is dus niet meer dan vanzelfsprekend om te zeggen dat deze manier van bouwen grote kansen biedt voor het Nederlandse bedrijfsleven, scholen en ziekenhuizen. Daarom is het van belang voor deze partijen om een partner te vinden die snel en accuraat op hun wensen kan reageren. Dit hoeft geen langdurige zoektocht te zijn, want in Twente zit de perfecte partner.