Nederland heeft een innige en dynamische handelsrelatie met Duitsland. Als Nederlandse ondernemer of particulier moet u weet hebben van de cultuurverschillen en de verschillen in rechtssysteem tussen beide buurlanden. Blankestijn & Oortman Advocaten is gespecialiseerd in Duits recht en kan u bijstaan bij grensoverschrijdende procedures en geschillen.

Vraag naar gespecialiseerde Rechtsanwälte neemt toe

Nederlandse en Duitse bedrijven knopen in toenemende mate economische banden aan. De intensivering en complexheid van de zakelijke overeenkomsten, doet de vraag naar in Duits recht gespecialiseerde advocaten (Rechtsanwälte) toenemen. Blankestijn & Oortman Advocaten kan u op vakkundige wijze bijstaan in grensoverschrijdende contracten en geschillen. Blankestijn & Oortman beschikt over Duitse advocaten die zowel de Nederlandse als Duitse taal spreken en kennis hebben van het rechtssysteem in beide landen. De Rechtsanwälte zijn ook in Duitsland als advocaat werkzaam geweest en staan ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten.

Duitse advocaten die de taal spreken en de wet kennen

De Rechtsanwälte van Blankestijn & Oortman zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende conflicten en procedures. Zij zijn voor u een meerwaarde op het gebied van ondernemingsrecht en vennootschapsrecht. Denk aan het oprichten van een GmbH en het opstellen van algemene voorwaarden voor grensoverschrijdende handel. Verder houden onze Rechtsanwälte zich bezig met incasso’s en tenuitvoerlegging in Duitsland, het afwikkelen van verkeersongevallen op Duits grondgebied en arbeidsrecht. De Duitse advocaten van Blankestijn & Oortman zijn bevoegd om zowel in Duitsland als Nederland te procederen.

Hoe eerder aan tafel, hoe beter uw belangen gediend kunnen worden

Het is in uw eigen belang als wij zo vroeg mogelijk in de procedure van de zakelijke overeenkomst of geschil worden ingeschakeld. Dit bespaart u geld en een mogelijk later conflict, dat procederen tot gevolg heeft. Ons motto luidt: voorkomen is beter dan genezen. Blankestijn & Oortman biedt u een gratis eerste gesprek van een half uur, waarbij u een richtinggevend juridisch advies krijgt. Groot voordeel voor u is dat u al in een vroeg stadium al uw juridische vragen over een zakelijke deal of geschil aan een deskundig advocatenbureau kunt stellen. Leidt het oriëntatiegesprek tot een vervolg, maken wij samen met u heldere afspraken over het vervolgtraject en de kosten. Blankestijn & Oortman heeft speciale tariefarrangementen die de kosten voor Duitse advocaten beheersbaar houden.