Voor degenen die niet vaak in Amsterdam komen is een dagje Amsterdam zeker leuk om een dagje weg te gaan. In Amsterdam valt namelijk zeer veel te zien en het is daarom ook niet verwonderlijk dat je er enorm veel toeristen ziet. Bussen vol Aziaten vinden de hoofdstad prachtig, maar wat moet je als Nederlander nou echt gezien hebben in Amsterdam?

Amsterdam en het Rijksmuseum

Hoewel het misschien voor de hand ligt is het rijksmuseum van Amsterdam een stukje Hollandse glorie om trots op te zijn. Na de jaren lange verbouwing is het Museum in 2013 heropend en geopend voor publiek. Doordat de nieuwigheid er af is, is het inmiddels minder druk in het Rijksmuseum, wat een bezoek plezieriger maakt. Met diverse werken van schilders als Rembrandt van Rijn en Karel Appel, kijk je je ogen uit in het Rijksmuseum.

Amsterdam en de Heineken Experience

Naast het rijksmuseum heeft Amsterdam een aantal merken waar ze trots op kan zijn. Een voorbeeld hiervan is Heineken, die in Amsterdam een Heineken Experience geopend heeft. De Heineken Experience is gevestigd in de voormalige brouwerij van Heineken. Wanneer je naar binnen gaat zal je alles over de geschiedenis, het proces en de marketing van Heineken te weten komen. Dit is zeker een aanrader omdat Heineken veel meer te vertellen heeft dan alleen het biertje.

Parkeren in Amsterdam

Dit zijn maar 2 voorbeelden van de dingen die je tijdens een dagje Amsterdam kan doen.
Parkeren in Amsterdam is geen probleem. Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in Amsterdam. Er zijn namelijk veel parkeergarages en parkeerkelders.