Er zijn veel redenen te bedenken waarom iemand een advocaat zou willen inschakelen. Bijvoorbeeld als iemand zich benadeeld voelt bij de aankoop of huur van een product of de onjuiste afwikkeling van een vermeend geval van garantie in dat geval is het consumentenrecht van toepassing. Of het ondernemingsrecht, dat wordt aangesproken bij rechtsverhoudingen tussen bedrijven of individuen. Dat aan een tijdelijke huurovereenkomst ook een advocaat te pas kan komen zal bij menigeen echter wenkbrauwen doen fronsen.

tijdelijke huurovereenkomst

Toch lijkt het bij nader inzien al vanzelfsprekender dat bij een tijdelijke huurovereenkomst veel komt kijken, net zoals bij het consumentenrecht en het ondernemingsrecht. Ook de consequenties van zo’n huurafspraak dragen bij aan dit gevoel.

Een tijdelijke huurovereenkomst is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt door de negatieve situatie op de arbeidsmarkt. Steeds meer mensen hadden hun huis te koop staan, maar raakten de woning niet kwijt voor een redelijke prijs. Een deel van deze groep had echter al wel een nieuwe woning gekocht. Daarom is er vaak sprake van dubbele woonlasten, omdat de hypotheek op de oude woning nog niet volledig was afgelost.

Een tijdelijke huurovereenkomst heeft ook kleine lettertjes

Als iemand van deze dubbele woonlasten af wil komen kan hij of zijn oude woning gaan verhuren. In dat geval is het vaak de bedoeling dat de woning verhuurd kan blijven tot zich een koper aandient die de oude hypotheek overbodig maakt. Zo’n constructie bestaat uit een tijdelijk huurcontract. Zo’n overeenkomst is dermate gecompliceerd dat het verstandig is een advocaat de inhoud ervan te controleren.

Wat dat betreft maakt zo’n huurcontract dus geen verschil met een vraag over het consumentenrecht of het ondernemingsrecht. Deze twee rechtsgebieden spelen bijna dagelijks in het leven van veel mensen, zonder dat dit regelmatig problemen geeft. Mocht dit toch het geval zijn dan is het prettig om te weten dat er een advocaat is die het consumentenrecht of het ondernemingsrecht op zijn duimpje kent.

Zo’n advocaat is in Twente niet moeilijk te vinden. Met kantoren in Enschede, Almelo en Goor is het logisch welk kantoor hier bedoeld wordt: het kantoor waar uw vragen over consumentenrecht of ondernemingsrecht in de beste handen zijn.