Het is natuurlijk nooit prettig als iemand overlijdt. Zeker niet als dit een ruzie onder de nabestaanden ontketent. Deze ruzie, zo weten ze bij Advocaat Twente, gaan vaak over de verdeling van de erfenis. Gelukkig is er in deze gevallen het erfrecht, wat ervoor zorgt dat een ruzie nog zo lang kan duren, maar dat de uitkomst op voorhand al voor het grootste deel vastligt.

erfrecht

Vraag het een willekeurig persoon en niemand zal het willen toegeven dat er ruzie wordt gemaakt om het geld van een overleden familielid. Jammergenoeg weten ze bij Advocaat Almelo maar al te goed dat deze schone schijn soms niet de waarheid is. Het gebeurt namelijk vaak dat iemand de rechtspraktijk van Advocaat Twente opzoekt met een vraag over de begeleiding van een nalatenschap.

In zo’n geval is het prettig om te kunnen terugvallen op een rechtsgebied dat speciaal is gemaakt om deze gevoelige vragen te beantwoorden. Dat wil nog niet zeggen dat het erfrecht, want daar hebben we het over, een eenvoudig onderwerp is. Iemand met weinig tot geen kennis van het Nederlandse recht zal professionele bijstand moeten hebben bij problemen rondom dit recht. Het is daarom fijn te weten dat Advocaat Twente al deze benodigde kennis in huis heeft.

Erfrecht geeft duidelijkheid aan iedereen

Het is daarom vaak zo dat het erfrecht veel opheldering geeft over de wettelijke verdeling van de gelden en bezittingen van een overledene. Bij Advocaat Almelo weten ze als geen ander dat als er geen testament of wilsbeschikking is opgemaakt, deze verdeling zal lopen via de bloedlijn van de overledene. Een notaris zal in dat geval een stamboom van de nabestaanden opmaken en berekenen wie waar recht op heeft. Als er in dit stadium vragen ontstaan kan Advocaat Twente deze beantwoorden.

Toch zijn er ook mensen die bij leven hun testament laten opmaken. In zo’n geval lijkt het helemaal vast te staan wie, na het overlijden van de persoon, recht heeft op een erfenis. Toch is dit niet altijd waar. Als een cliënt van Advocaat Almelo het gevoel heeft dat deze erfenis onder druk of dwang is opgemaakt, dan kan Advocaat Almelo dit voor de rechter brengen. In zo’n geval probeert Advocaat Twente voor de cliënt alsnog de waarheid boven tafel te krijgen. In het gunstigste geval kan dit betekenen dat Advocaat Almelo alsnog een erfenis voor de cliënt in de wacht sleept.