In de huidige economische tijd is een faillissement helaas iets waar veel mensen mee te maken krijgen. In veel gevallen gaat er naast financieel leed, ook een persoonlijk drama schuil achter een bankroet. Toch is er ook altijd een andere kant aan het verhaal. Er zijn namelijk ook mensen die zelf niet failliet gaan, maar die toch de gevolgen ervan ondervinden. Gelukkig is het faillissementsrecht er om deze mensen te beschermen. Want net zoals bij het erfrecht zijn er, of ze nou willen of niet, altijd mensen die indirect te maken krijgen met een faillissement.

faillissementsrecht

Er zijn rechtsgebieden waar we allemaal mee te maken krijgen. Met sommige, zoals het consumentenrecht, zelfs bijna dagelijks. Toch is er gelukkig in de meeste gevallen geen advocaat nodig om te controleren of een overeenkomst in een rechtsgebied als het consumentenrecht geldig tot stand is gekomen.

In het erfrecht kan dit echter anders zijn. Het is namelijk niet ondenkbaar dat iemand onverwachts geconfronteerd wordt met de nalatenschap van een ander. Bijvoorbeeld als er iemand overleden is die door bepaalde omstandigheden uit beeld is geraakt. In zo’n geval kan het erfrecht iemand beschermen om met eventuele schulden opgezadeld te worden.

Faillissementsrecht is belangrijk voor alle partijen

Net zoals bij erfenissen is het belangrijk dat na een faillissement alle regels worden opgevolgd. Het ergste is namelijk als een failliet verklaarde of een schuldeiser met onterecht zware consequenties wordt opgezadeld. Onze mensen zijn dan ook gespecialiseerd om in dit soort gevallen op te treden als adviseur, voor welke partij dan ook.

Want als schuldenaar is het van belang dat u zo min mogelijk consequenties ondervindt van een faillissement, terwijl u er als schuldeiser juist het maximale uit wil halen. Omdat dit processen zijn die een leek niet kan overzien, staan wij altijd klaar om u te helpen. Wat uw vraag ook is.

Heeft u dus een juridische vraag of wilt u direct bijstand aanvragen? Neem dan contact met ons op. Ook als het om een geschil of probleem op een ander gebied is, want wij hebben zoveel specialisten in huis dat geen enkele juridische vraag te gek is.