We kennen het allemaal wel: zo’n maand waarin het financieel allemaal een beetje tegenvalt. Als dit slechts één keer gebeurt is dat geen probleem, we hebben normaal gesproken wel iets achter de hand waarmee we deze tegenvallers op kunnen vangen. Maar als dat niet meer zo is en er is weer zo’n periode aan de gang kan het snel gaan. Voor je het weet kom je met het faillissementsrecht in aanraking. Om dit te voorkomen is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken bij een goede advocaat. En dat is nou precies wanneer wij in beeld komen.

Er zijn rechtsgebieden waar iedereen mee in aanraking komt. Met het consumentenrecht komen de meeste mensen zelfs dagelijks in aanraking. Het consumentenrecht treedt namelijk al in werking als u bij de bakker een brood koopt. Om de wereld leefbaar te houden merkt u hier gelukkig niets van, maar het is maar goed dat het er is.

Het erfrecht is ook zo’n onderwerp. Hoe lang we ook willen leven en hoe gezond we ook doen, vroeg of laat moeten we allemaal over onze nalatenschappen nadenken. In dat geval is goed advies over het erfrecht van groot belang. Want u wilt toch niet dat het geld en het huis waar u zo lang voor gewerkt heeft in handen komt van de verkeerde partij? Door goed in te spelen op het erfrecht kunnen wij dit voor u voorkomen.

Wij weten wel raad met het faillissementsrecht

Mocht het u toch financieel niet lukken om de eindjes aan elkaar te knopen is het misschien verstandig om bepaalde regelingen te treffen met partijen die nog geld van u krijgen. Of ze dit willen en hoe u dit invult is erg belangrijk voor de consequenties. Laat daarom altijd één van onze juristen meekijken en adviseren.

Het consumentenrecht wordt echter pas besproken als er echte problemen optreden die u zelf niet meer op kunt lossen. Ook in zo’n geval staan we voor u klaar. Herkent u zich in één van deze situatieschetsen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Het telefoonnummer staat op onze website. We zitten voor u klaar.