De laatste jaren komen er steeds meer fair trade producten op de markt. Consumenten zijn daar gevoelig voor. Men wil deze producten graag kopen daar zij op deze wijze een bijdrage kunnen leveren aan een beter bestaan van m.n. mensen die het veel minder hebben dan wij. En dat klopt ook helemaal.

Fair trade producten komen over het algemeen uit 3e wereld landen uit Afrika en Azie. Het is wel raadzaam wanneer je producten koopt die als fair trade worden verkocht om dit even te controleren. Daar zijn op internet allerlei mogelijkheden voor. Immers het zou toch heel vervelend zijn als u denkt fair trade artikelen te hebben aangeschaft en later blijkt dat dit niet het geval is.

Momenteel zijn er ook op de markt Fair trade kaarsen Dit zijn kaarsen die in een kleine fabriek op Oost-Java in Indonesie worden gemaakt. De kaarsen worden handmatig geproduceerd van duurzame palmolie. Hiervoor zijn speciaal plantages voor aangelegd. De groothandel die deze kaarsen importeert heeft toezicht op deze fabriek zodat alles volgens de regels van fair trade producten loopt.

De kaarsen zijn te krijgen als stompkaarsen, dinerkaarsen en theelichten. Diverse leuke kleuren en in verschillende maten. De kaarsen zijn van een prima kwaliteit en hebben lange branduren.