Gaan je vrienden of een familielid binnenkort trouwen? Daar hoort natuurlijk feestkleding bij! Dat is natuurlijk helemaal leuk, maar voor jou en je gezin kan dit wel in de papieren gaan lopen! Onderstaand een paar tips hoe je met je man en kids ‘strak in het pak’ op het feest kan verschijnen, maar wel tegen een fatsoenlijke prijs!Feestkleding

We beginnen met de man des huizes. Sommige mannen hebben dagelijks een pak aan naar het werk, anderen hebben er ergens nog eentje achter in de kast hangen. In beide gevallen kan de oplossing hetzelfde zijn; laat het pak of kostuum stomen zodat het er verzorgd uitziet. Het enige dat je waarschijnlijk hoeft toe te voegen is een mooi nieuw feestelijk overhemd en een stropdas. Zo is zijn feestkleding in ieder geval al compleet.

Kleding voor de vrouw des huizes

Er zijn tal van mogelijkheden voor het aanschaffen van dames feestkleding.  Je zou online is kunnen rondkijken voor zowel nieuwe als tweedehands feestkleding of je kan misschien een mooie outfit huren. Kijk ook eens bij je zus of vriendinnen in de kast. Met wat nieuwe accessoires (denk hierbij aan een mooie sjaal, armband, kettingen etc.) kan je een bestaande outfit echt een nieuw leven inblazen.

En kleding voor de kinderen dan?

Het aanschaffen van feestkleding voor kinderen is vaak goedkoper dan hele nieuwe outfits voor volwassenen aanschaffen. Maar hier staat natuurlijk wel tegenover dat kinderen er binnen een half jaar weer zijn uitgegroeid en er dus minder lang plezier van zullen hebben. Welke keuze maak je in dit geval? Ga je voor iets uit hun bestaande garderobe? Of speur je internet af voor een leuke tweedehands outfit? Denk hierbij ook eens aan het combineren van tweedehands en nieuwe kleding.

Wees inventief en zet bijvoorbeeld aan dat leuke jurkje wat je dochter al heeft nieuwe knopen of koop er een nieuw vestje bij. Het belangrijkste van het mixen van nieuwe met bestaande feestkleding voor zowel volwassenen en kinderen is dat het er verzorgd moet uitzien. Het hoeft niet altijd spiksplinternieuw te zijn. Laat kleding stomen, zet waar nodig nieuwe of andere knopen aan, en zorg voor mooie gepoetste schoenen. Heel het gezin kan er zo piekfijn uitzien tegen een niet al te hoge prijs!

Als laatste; wees in het dagelijks leven zoveel mogelijk voorbereid op onverwachte uitgaven. Denk hierbij aan het bewaren van kortingsbonnen, of bookmark leuke aanbiedingen op je computer. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd als de uitnodiging voor een feestje in de bus valt!