Veel mensen weten niet exact wat financial lease voor Volvo’s inhoud. Finacancial lease voor Volvo’s is een vorm van leasen waarbij een investeringsmaatschappij de Volvo aanschaft dieFinancial lease Volvovervolgens door een bedrijf wordt gebruikt. In ruil hiervoor betaald het bedrijf maandelijks een vast bedrag aan de investeringsmaatschappij plus een rentebedrag. Financial lease Volvo bied het bedrijf verschillende voordelen, maar ook zijn er dingen waar het bedrijf rekening mee moet houden.

Voordelen

Een voordeel van financial lease voor een bedrijf is dat het bedrijf de auto op de balans mag zetten. Hiermee kan een bedrijf belastingvoordeel opdoen.
Daarnaast hoeft een bedrijf de auto niet zelf in één keer te betalen, het voordeel hiervan is heel intuïtief. Op het moment dat een bedrijf niet direct een auto hoeft te betalen houd het geld over voor andere investeringen.

Kosten

Iets waar een bedrijf rekening mee moet houden is dat bij Volvo financial lease de onderhoudskosten, reparatiekosten en verzekering voor het bedrijf haar eigen rekening zijn. Het bedrijf moet zich dus afvragen of het bedrijf pieken in deze kosten kan dragen. Op het moment dat het hele wagenpark bij toeval tegelijk stil komt te staan, moeten alle auto’s tegelijkertijd naar de garage en komen alle kosten ook op hetzelfde moment.

Financial lease programma

Overweegt u financial lease voor uw (toekomstige) Volvo af te sluiten dan doet u er goed aan om de voorwaarden van het financial lease programma goed door te spitten. Maak daarnaast berekeningen wat andere vormen van lease of koop kosten. Doe dit zorgvuldig en denk bijvoorbeeld ook aan aftrek van rentekosten voor financial lease rente en ander belasting voordeel. Op het moment dat u deze berekeningen maakt kunt u de opties vergelijken en vervolgens de de auto uitzoeken waar u graag in wil rijden voor de minste kosten.