Er zijn veel mensen in Nederland die wel eens een geldlening afsluiten. Daarom zijn er logischerwijs in deze tijd ook veel banken en financieringsmaatschappijen die in deze vraag willen voorzien. Als u geld wilt lenen, krijg u te maken met allerlei verschillende financieringsvormen.

financiering

Iedereen is op zoek naar een goede lening die past bij de financiële situatie? Het maken van een goede gedegen keuze kan best lastig zijn. Welke financiering ga ik afsluiten? Online geld lenen? En waar? En bij welke bank, tussenpersoon of financieringsmaatschappij? Veel mensen zien door het gigantische aanbod van leningen en de vele leningverstrekkers vaak door de bomen het bos niet meer. Dit komt doordat het voor een leek lastig te bepalen is welke leningvoorwaarden het beste bij uw financiële situatie passen. Welke kredietverstrekker geeft u de laagste leenrente? Een goede kredietverstrekker neemt u graag deze zorg uit handen door u bij te staan met raad en daad!

Wat is het leendoel?

Mensen kunnen verschillende redenen hebben voor het afsluiten van een lening. Misschien wilt u geld lenen voor de aankoop van een nieuwe auto, of voor een boot of caravan. Misschien wilt u uw huis gaan verbouwen en wilt u de verbouwing betalen door middel van een consumptieve lening in plaats van een hypothecaire lening.

Het is wel belangrijk dat mensen de leenvorm laten aansluiten bij het leendoel. Wanneer iemand een lening wil afsluiten voor de aankoop van een artikel met een kortere levensduur is het verstandig om een persoonlijke lening af te sluiten. Bij een persoonlijke lening staan de hoogte van de rente en de looptijd vast, met als grote voordeel dat u niet met een restschuld blijft zitten wanneer uw auto is afgeschreven. Op die manier komt u niet verder in de schulden als u jaren later opnieuw een andere auto wilt kopen.

Inventarisatie van andere leningen.

Leningen oversluiten: Veel mensen hebben al een lening of financiering lopen. Als u geld nodig heeft en een aanvullend krediet wilt afsluiten, dan kan dit als u qua financiële situatie voldoet aan de leennormen van kredietverstrekkers. Soms kan het handig zijn om twee of meer leningen over te sluiten naar één nieuwe lening. Met het nieuwe krediet wordt dan de huidige lening afgelost en het deel wat overblijft, de extra lening, ontvangt u op uw bankrekening.

Op commercieel vastgoed financieren vindt u alles wat u nodig heeft voor het verkrijgen van een zakelijke hypotheek op verhuurd onroerend goed.

Misschien wilt u uw huidige lening niet oversluiten maar juist uw bestaande financiering behouden en deze omzetten naar een hogere lening. In sommige gevallen is het zelfs heel goed mogelijk dat dit kan tegen betere voorwaarden dan u heeft.

Keuze voor een geldverstrekker.

Veel verstrekkers van consumptieve kredieten werken samen met tussenpersonen. Deze tussenpersonen kunnen voor u leningen vergelijken door de rente en voorwaarden te vergelijken om er vervolgens voor te zorgen dat u goedkoper kunt lenen. Voor welke geldverstrekker u kiest is niet zo belangrijk, mits de rente en de voorwaarden goed zijn. Het belangrijkste is dat u een goed advies krijgt, waardoor u een geldlening krijgt die bij u past, zodat u later niet in de financiële problemen komt door een verkeerde geldlening.