Een geluidsstudio bouwen in huis kan veel oplossen.

Het kan namelijk veel schelen in de geluidsoverlast. Een drumstel kan namelijk heel wat decibellen produceren die nog in de verre omtrek te horen zijn. Hierbij kan niet alleen jouw gezin er last van hebben maar ook de buren in de straat.

Met het reduceren van de decibellen kan je dus onder andere veel frustratie wegnemen. De geluidsstudio’s zorgen namelijk voor het verminderen van het aantal decibellen. Ook zijn ze voor verschillende toepassingen inzetbaar en zijn ze leverbaar met verschillende afmetingen. Zo zijn de diktes van de geluidsstudio’s 50mm, 80mm of zelfs een dubbele geluidsstudio. Door de verschillende afmetingen en de vervangbaarheid van panelen zijn de geluidsstudio’s op verschillende plaatsen in het huis toegankelijk. Ook zijn geluidsstudio’s aan elkaar te koppelen.
Doordat de geluidstudio voorzien is van geluidsisolatie is de studio geluiddicht te maken. Op deze manier wordt het geluid binnen een bepaalde ruimte afgebakend. Op deze manier kan je op elk moment van de dag muziek spelen zonder dat anderen daar last van hebben.

Een geluidsstudio bouwen met verschillende platen

Een geluidsstudio kan worden gebruikt om geluid op te nemen of te bewerken. De studio bestaat uit verschillende soorten panelen die vervangbaar zijn. Op deze manier is de geluidsstudio naar eigen wens te vormen. De platen bestaan uit verschillende delen. De buitenplaat is namelijk van plaatstaal en een binnenplaat bestaat uit een geperforeerde plaat. De geluiddempende werking wordt optimaal uitgevoerd door de geluidswerende materialen. Deze combinatie zorgt ervoor dat het geluid dat wordt gemaakt in de geluidstudio voldoende wordt gedempt.
Er zijn dus verschillende soorten geluidsstudio’s met verschillende doeleinden. Je kan een geluidsstudio bouwen voor verschillende doeleinden en daarop wordt de dikte van de wand gebaseerd. Zo heeft een opnamestudio voor het opnemen van zang een andere samenstelling dan bijvoorbeeld een instrumentencabine. Bij een instrumentencabine kan worden gedacht aan een repetitieruimte.