Als je aan het solliciteren bent dan weet je dat een goed aangevulde cv zeer belangrijk is. Werknemers hebben, weliswaar in bepaalde branches, tegenwoordig zeer veel keus. Het is dus concurreren voor mensen die opzoek zijn naar een baan. Als je een master in het buitenland hebt gevolgd dan kan dat de doorslaggevende factor zijn.

Verschil in graad en de studiebeurs

Een master kan je doen na je hbo bachelor of een wo bachelor. Deze masters hebben niet dezelfde graad!
Voor een master in het buitenland heb je dus een bachelor diploma en een kennis van de taal nodig waarin de master opleiding wordt gegeven. Je hebt keus uit meer dan 40 landen waar je een Master kan volgen. Hierbij zijn landen als Engeland, Amerika en Australië de populairste keuzes.

Het is mogelijk om een studiebeurs te krijgen als je een master in het buitenland gaat volgen. Deze studiebeurs, genaamd Master Abroad. Daarbij kan je kiezen voor een theoretische of praktische master. De opleidingen in het buitenland geven dit aan. Over het algemeen is een master in het buitenland een praktische master.

Verandering van cijfers in het buitenland

Let op je cijfers als je een master in het buitenland gaat volgen. Een 8 in Nederland hoeft namelijk niet dezelfde betekenis te hebben als in een ander land. Daar is een handige tool voor waarmee je kan berekenen welk cijfer het dan wel is.
Ook moet je opletten dat sommige buitenlandse master aanbieders een hogeschool niet als een universitaire titel zien. Hier kan je hen terecht op wijzen dat dit wel zo is.

Waarom een master in het buitenland?

Als je dus wil gaan studeren in het buitenland moet je dit zeker doen. Allereerst is het natuurlijk een goede upgrade voor je CV. Daarnaast is het een kans die je met beide handen aan moet pakken. Studeren in het buitenland wordt namelijk gesubsidieerd in vergelijking met een reis ná je studie in het buitenland. Ook is het goed voor je persoonlijke en algemene ontwikkeling. Zo leer je een andere taal, cultuur en vrienden voor het leven kennen!