De bouwsector lijkt zich eindelijk weer te herpakken. Er zijn veel aanwijzingen te vinden dat de Bouwsector bezig is met herstellen. Zo is er bij architecten, ingenieurs, bouwbedrijven en installateurs sprake van meer opdrachten. Daarnaast worden er meer vergunningen afgegeven voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

EIB beoordeelt de situatie positief

Het Economisch instituut voor de bouw ziet de situatie positief in. Het aantal faillissementen is gedaald. Voor 2015 wordt een groei verwacht van 17% in de woningbouwproductie. Daarnaast wordt in de periode 2016 tot en met 2019 gemiddeld 10,5% groei per jaar verwacht.
De utiliteitsbouw groeit minder sterk dan de woningbouw. Onder utiliteitsbouw worden kantoren en winkels en winkels en verzorgingstehuizen verstaan. De utiliteitsbouw laat dit jaar een lichte groei zien van 1%. Zo zijn er ook minder faillissementen aangevraagd en minder gedwongen ontslagen in de bouwsector.

Bouwopleidingen profiteren mee

Naast dat de bouwsector profiteert van de groei zijn er ook nog andere sectoren die mee profiteren. Denk aan de bouwopleidingen. Zij kunnen nu weer het uitzicht op werkgelegenheid bieden. Dit is positief voor de mensen die zich hebben ingeschreven. Een goed voorbeeld is bouwopleiding Zuid West. Zij bieden opleidingen voor Timmerman, Metselaar en tegelzetter. Ook informatieopleidingen over veiligheid en arbo zijn te volgen bij bouwopleiding Zuid West. Ook andere opleidingen als Meubelmaker, Houtbewerker en interieurbouw kunnen ook  weer een goede toekomst tegemoet gaan.
Het verzorgingsgebied van bouwopleidingen zijn Zuidwest Brabant en Zeeland. In de plaatsen Bergen op Zoom, Goes en Terneuzen worden deze verschillende opleidingen aangeboden.