Italië staat bekend om haar heerlijke eten en uitgebreide maaltijden. Als Italianen met familie eten, staat de hele tafel vol voedsel en zal niemand iets tekort komen. Wat niet iedereen weet, is dat Griekenland ook een gezellige eetcultuur kent. Dorpen hadden voorheen gemeenschappelijke keukens waar inwoners van het dorp samen konden genieten van verse maaltijden.Eten

Er was een gemeenschappelijke braadspit en een grote oven. Tegenwoordig is deze samenhorigheid wel iets minder geworden, aangezien (bijna) iedereen een thuiskeuken heeft. De gewoonte is een beetje veranderd maar de hedendaagse kooktechnieken wijken niet veel af van toen. Als je op vakantie Griekenland gaat, kun je nog steeds genieten van ovenschotels en heerlijk gegrild vlees zoals lam, kip en verschillende soorten wild.

Moussaka

Hoewel moussaka in Griekse restaurants wordt geserveerd, is het van oorsprong een gerecht uit de Turkse keuken. Het lijkt op lasagne, maar de maaltijd bestaat uit andere ingrediënten. Moussaka bestaat uit verschillende lagen (lams)gehakt, ui, aubergine, tomaat en verschillende kruiden. Daarna worden de lagen overgoten met bechamelsaus of een andere kaassaus.

Souvlaki

Een ander populair gerecht in Griekenland is souvlaki. Het is een spiesje met enkele blokjes gemarineerd vlees. Souvlaki is te bereiden met kip, lams- en varkensvlees. Vervolgens wordt het hapje op een houtskoolvuurtje gegrild en in combinatie met friet en sausjes geserveerd. Het vlees wordt niet altijd op een spiesje geserveerd. Grieken eten het ook wel met een pitabroodje en Tzatziki.

Baklava

Baklava is een dessert dat vaak in Griekenland wordt gegeten. Het toetje bestaat uit laagjes filodeeg (een soort bladerdeeg) en wordt met verschillende ingrediënten gevuld. Vaak bestaat de vulling uit stukjes noot zoals pistache of amandel, kaneel, citroenrasp en een zoete siroop. Ook wordt er wel eens honing gebruikt om de zoete smaak te creëren.