Hoe belangrijk apps tegenwoordig zijn hoeft niet meer uitgelegd te worden. Als je in de trein, op een school of op kantoor kijkt, dan zie je genoeg mensen op hun smartphone of tablet bezig. Het geeft dus aan hoeveel apps tegenwoordig worden gebruikt. Het is daarom belangrijk om ook mee te dingen in de app-wereld.

Wat is een app?

Een app ofwel, applicatie wordt gedownload in een store op een tablet of smartphone. Het is een software programma met zijn eigen speciale toepassing. Denk hierbij aan berichtendiensten zoals Whatsapp, Skype en WeChat. Andere populaire Apps zijn Facebook, Instagram, Google Maps en bijvoorbeeld OV9292.
Zij hebben allemaal hun eigen kracht waardoor ze ideaal zijn voor smartphone en tablet gebruikers.

Hoe kom je aan apps?

Apps worden gedownload in een store. Voor iOS, dus iPhone gebruikers, is dit Apple’s App Store. Wanneer je een app heb gemaakt dan kan je deze toevoegen aan de App Store. Er worden vervolgens een aantal controles uitgevoerd op jouw app zodat ze niet schadelijk kunnen zijn voor degenen die ze download. Het is daarom ook dat Apple’s App Store als een kwalitatief goede App Store wordt gezien.
Naast de App Store van Apple is er ook de Play store van Google voor Android gebruikers. Deze Store bevat veel apps die zonder al te kleine moeite kunnen worden toegevoegd. Dit brengt ook een nadeel met zich mee, want er kan gezegd worden dat er relatief veel ‘troep’ in de Play Store staat. De play store is ook groter dan de App Store. Als je zelf geen apps wil maken s het mogelijk om applicatie ontwikkeling toe te passen en de apps voor jou te laten maken.

Applicatie ontwikkeling

Het is mogelijk om applicaties te laten ontwikkelen door een extern bedrijf. Stel dat je een eigen bedrijf hebt met een website en graag een app wilt, of een goed uitgedacht idee hebt, de applicatie ontwikkelaars regelen de applicatie ontwikkeling voor je. Een goed voorbeeld is Global Orange. Zij ontwikkelen apps voor zowel Android als iOS gebruikers. Ook is het mogelijk om een applicatie te laten ontwikkelen met het zogenoemde cross platform. Er wordt dan gebruik gemaakt van een generiek platform. Dit generieke platform heeft als voordeel dat het gemakkelijk te gebruiken is en hierdoor bespaart wordt op ontwikkelkosten. De kostenbesparing is natuurlijk een groot voordeel voor applicatie ontwikkeling. Maar dit is niet voor elke app beschikbaar.