Het optimaliseren van de bedrijfsprocessen gebeurd in vrijwel elk bedrijf. Bij nader inzien blijkt vaak dat er nog veel te besparen valt. Denk hierbij aan interne transporten. die geoptimaliseerd kunnen worden.

Tips voor de interne logistiek

Door te besparen op interne logistiek kan er bespaard worden op tijd en geld.
Alles wat stil staat in je bedrijf kost geld. Denk hierbij aan machines die niet rijden. Als je ze als ondernemer niet gebruikt kan je de machines, zoals een heftruck, beter verkopen. Ook als de heftruck al helemaal is afgeschreven kan je er nog een leuk bedrag voor terugkrijgen.

Laadtijd & verbruik

Als je gebruik maakt van elektrische machines binnen het bedrijf, let dan op de laadtijd en het verbruik. Laat de machines bijvoorbeeld niet aan de lader zitten als dit niet nodig is en de machines vol zijn. Hierdoor wordt meer stroom verbruikt. Dit geldt ook voor de machines die op brandstof lopen. het wordt waarschijnlijk al heel vaak gezegd, maar laat machines niet onnodig stationair lopen. Hiermee wordt onnodig brandstof verbruik voorkomen. Daarnaast is de slijtage van de motor ook minder en wordt het milieu minder belast. Dit scheelt dus veel in het verbruik. Tenslotte kan nog gedacht worden aan het investeren in intern transport. Denk aan het gebruiken van rollenbanen die het transport kunnen optimaliseren.

Energie & brandstof

Wil je dus besparen op intern transport denk dan aan de brandstofkosten en het machinepark. Daarnaast zijn er stille stroomvreters die voor een hoge energierekening kunnen zorgen. Door hier op te letten kan er per jaar een flinke reductie worden behaald. Op die manier gaan de machines langer mee.