Heeft u plannen om op vakantie te gaan naar Spanje? Of misschien wilt u wel overwinteren in Spanje.

Spanje is tegenwoordig een populaire vakantiebestemming en veel Nederlanders gaan er naar toe om te overwinteren. Waarom is Spanje een zo favoriet vakantieland? De redenen hiervoor zijn verschillend. Op nummer één staat natuurlijk het klimaat. Maar ook het lekkere Spaanse eten en de vriendelijke mensen.

De voordelen van Spanje

Voor de Nederlanders is Spanje om die redenen een favoriet vakantieland en gaan wij massaal een villa huren in Spanje. Spanje heeft prachtige stranden en natuurlijk veel zonuren. Tegenwoordig zijn de Nederlanders wat actiever en willen ze meer ondernemen op vakantie. U kunt natuurlijk naar de kust gaan om te ontspannen, maar wat ook prachtig is om samen met de Spanjaarden de volksfeesten te vieren. En als u het wat rustiger wilt, kunt u natuurlijk ook gezellig een stadje in Spanje bezoeken.

Costa Blanca

Een van de mooie Spaanse kusten zijn de kusten aan de Costa Blanca. De Costa Blanca is de kustlijn van de prachtige provincie Alicante. Costa Blanca betekend witte kust, zoals de naam zegt. De kust wordt wit genoemd wegens bomen met roze en witte bloesem vanuit het verleden. Een luxe vakantievilla huren aan de Costa Blanca is ook erg in trek bij de meeste Nederlanders. U kunt namelijk ook met meerdere gezinnen in een mooie grote villa vakantie vieren. Spanje heeft voor ieder wel wat wils op het gebied van cultuur, landschap, bezienswaardigheden maar ook zeker het warme klimaat. In Spanje kun je ’s winters ook skiën. De skipistes zijn dan voornamelijk in gebruik door de Spaanse bevolking, die graag in eigen land willen skiën.

Allicante

Één van de vele steden aan de Costa Blanca is de mooie stad Alicante. Alicante is een stad met een eigen luchthaven die veel wordt gebruikt door de toeristen die de stranden bezoeken. Bent u van plan een luxe villa aan de Costa Blanca te huren? Dan is het zeer prettig dat er een vliegveld in de buurt is.

Benidorm

Naast de stad Allicante is ook de toeristenplaats Benidorm erg in trek bij vakantiegangers. Vlakbij Allicante ligt de stad Cartagena. Cartagena is een stad die gelegen is tussen twee bergen en aan een zee met een grote haven. De gezellige badplaats Moraira heeft leuke markten en een aantal leuke bezienswaardigheden, maar ook zeker prachtige stranden. In Moraira is ook veel vertier voor de sportieve vakantiegangers. Denk eens aan bijvoorbeeld tennis, windsurfen, golfen en duiken.

Bij een echt Spaans vakantiegevoel horen natuurlijk de Spaanse streekgerechten. De Costa Blanca is al met al een hele goede plek voor een ontspannen strandvakantie voor jong en oud en voor het hele gezin, mede door de vele zonuren en de prachtige zandstranden. De kustlengte van de Costa Blanca is ongeveer 200 kilometer. Plek zat dus!

Vakantievilla

Langs de vele stranden van Spanje zijn veel vakantiehuizen of luxe villa’s te huur. Deze huizen en villa’s hebben vaak een heus eigen privé zwembad. Wilt u meer weten over een vakantiewoning Spanje? kijk dan eens op de website van Spaansezon.nl. Als u een plekje voor uzelf wilt en Spanje voelt als thuis kunt u ook een villa bij Spaanse Zon kopen in plaats van een huis huren Spanje. Ga naar de website van Spaanse Zon.