Je ziet helaas nog steeds vaak dat mensen hun woning niet snel kunnen verkopen. In zo’n geval hoeft iemand echter niet meteen bij de pakken neer te gaan zitten. Er zijn namelijk ook verschillende opties als een huis niet verkocht wordt. Het ultieme doel hierbij is natuurlijk altijd dat dubbele woonlasten kunnen worden voorkomen. Het beschikbaar stellen van een woning voor tijdelijke huur is zo’n optie die regelmatig wordt toegepast. In zo’n geval is het wel van groot belang om een goede huurovereenkomst op te laten stellen.

Huurovereenkomst

Dubbele woonlasten, je moet er toch niet aan denken. Aan de andere kant moet je er ook niet aan denken dat je droomhuis, dat momenteel te koop staat, aan je neus voorbij gaat. Het kopen van een tweede huis is natuurlijk altijd een optie, maar er zijn maar weinig banken waar je tegenwoordig een tweede hypotheek kunt krijgen. Ook de leegstandswet spreekt in zo’n geval niet in je voordeel, omdat de leegstandswet een eigenaar rechten afneemt als zijn of haar woning een lange aaneengesloten periode ongebruikt blijft.

Voor een goede huurovereenkomst is een jurist nodig

Om te voorkomen dat u ooit te maken krijgt met de leegstandswet is het mogelijk om uw woning tijdelijk te verhuren. Hoewel bij tijdelijke huur een hoop komt kijken is dit in veel gevallen toch een goede optie. Want als een ander iedere maand een bedrag aan huur aan je overmaakt, kun je dat bedrag gebruiken om maandelijks de hypotheek van je nieuwe woning af te lossen. Hoewel het in veel gevallen niet zoveel opbrengt dat de hele hypotheek ermee betaald kan worden, is dit toch veel prettiger dan het hebben van dubbele woonlasten.

Om je goed voor te bereiden op het aannemen van huurders in je woning is het verstandig met een jurist te praten. En bij ons vind je alle kennis om niet tegen verrassingen aan te lopen. Neem dus snel contact met ons op en maak het mogelijk om toch uw droomhuis te kopen!