Op een gegeven moment komt voor de meeste jongeren het moment: je wilt alleen op vakantie! Een jongerenreis zonder ouders, zonder bemoeienissen, saaie kasteelbezichtigingen en historische gebouwen in veel te duffe dorpjes ergens midden in Frankrijk. Als je vervolgens op zoek gaat naar een jongerenreis, komen jongeren al snel aanzetten met populaire badplaatsen als Lloret de Mar en Blanes. Voor veel ouders een grote overgang.

Jongerenreis 2014

Bij Simi Reizen boek je een jongerenreis die geheel georganiseerd is. Dat betekent dat er reisleiding aanwezig is en je zoon of dochter een groepsreis voor jongeren boekt. Groot voordeel voor de jongeren is dat er veel vrijheid is, er zijn leeftijdsgenoten, er kan worden uitgegaan en ze maken veel kennis met nieuwe jongeren. Voor ouders is het daarentegen een prettig idee dat er een oogje in het zeil gehouden wordt en er reisleiding is die zorgt dat de jongeren het niet te bont maken.

Veel jongeren die voor een jongeren reis bij Simi kiezen, reizen alleen. Alleen op vakantie gaan als je 16, 17 of 18 bent is best spannend, maar ook daar is een beetje reisleiding handig voor. Ze helpen daar waar nodig en geven steuntjes in de rug.

Sommige van onze jongerenvakanties zijn heel actief, bijvoorbeeld de reizen naar Tsjechie, Noorwegen en Zweden. Andere reizen zijn veel minder actief en zijn echte strandvakanties, aangevuld met uitdagende activiteiten. Zo zijn onze reizen naar Italie en Kroatie veel meer gericht op lekker uitgaan, lange nachten en veel strand.

In 2014 kun je met Simi Reizen terecht in veel verschillende Europese landen.