U hebt besloten om over te schakelen op led verlichting. Dat is een verstandige keuze aangezien het u heel veel geld zal besparen.

Led verlichting kopen

Uiteraard is niet elke led lamp de juiste led verlichting. Daarom zijn er hier enkele belangrijke tips waar u rekening mee moet houden bij het kopen van led verlichting. Zo koopt u de juiste led lamp voor het juiste doel. Voor de juiste led verlichting kunt u op deze website kijken.

Tip 1: led verlichting lamp of spot?

De vorm van de led toepassing is belangrijk. Kiest u voor led verlichting die uw gloed- of hallogeenlampen vervangt dan is de keuze voor led lampen het meest ideaal. Net zoals de gloeilampen schijnen ze helemaal rond en verlichten ze dus de hele ruimte. Bovendien doen ze ook de energiefactuur dalen.
De led spot is ideaal als vervanging van lampen die ergens doelbewust op schijnen. In tegenstelling tot de gewone led lampen schijnen ze niet 360° rond, maar geven ze véél licht op één bewust gekozen plek. Ook zij zijn in vergelijking met andere spots energiefactuur vriendelijker.

Tip 2: welke soort led verlichting?

De laatste jaren is de led verlichting enorm ontwikkeld. Hierdoor zijn er vier generaties van soorten led lampen. De standaard led is de meest eenvoudige. Het is een zeer kleine led die ideaal is voor zowel sfeer als hoofdverlichting. De Surface Mounted Device led (vaak afgekort als SMD) is ideaal voor de hoofdverlichting en vaak zelfs iets goedkoper dan de standaard led. Vak is de kwaliteit en de levensduur van deze lamp ook net iets beter dan de gewone led. Een derde soort lamp zijn de High Power Leds die vaak het goedkoopst zijn. De kwaliteit is dezelfde als die van de standaard led. Echter wordt de Power Led verlichting vooral gebruikt voor specifieke belichting. Tot slot is er ook nog de Chip on board (COB) led verlichting. Deze nieuwste toepassing is een verbetering van de SMD. Het prijskaartje is vaak ongeveer hetzelfde maar zowel de lichtkwaliteit als de levensduur van deze led verlichting zou veel beter zijn.

Tip 3: led verlichting en lichtopbrengst

Kijk altijd naar de informatie van lichtopbrengst in lumen. Dit vind je vaak op het doosje van de lamp. Een verschil in lumen kan namelijk de oorzaak zijn van een heel ander soort licht. Vaak bieden winkels die led verlichting kopen de mogelijkheid om dit verschil ook waar te nemen. Controleer dit zeker zodat je nooit de foute led verlichting koopt.