Al mag Wijco Technics dan een relatief jong bedrijf zijn, toch staat het nu al bekend als een installatiebedrijf Twente met zeer veel expertise in de installatietechniek. Hoe dit kan? Hoogst waarschijnlijk heeft dit er mee te maken dat Wijco Technics maatoplossingen aan bedrijven kan bieden, waar andere bedrijven niet verder komen dan deeloplossingen.

De markten waarin men zich bij Wijco Technics vooral beweegt zijn Retail, Utiliteit en Industrie. Het bouwconcept Retail Snel Bouw is door Wijco Technics ontwikkelt, en richt zich helemaal op het nieuwe denken in de installatietechniek. Maar wat houdt dit nu precies in?

Bij het nieuwe denken in de installatietechniek worden, anders dan bij andere bedrijven, de commerciële belangen van de opdrachtgever centraal geplaatst.
Hiervoor wordt een Plan van Aanpak opgesteld samen met een technische planning van het bouwproject. Daarna wordt dit met militaire precisie volgens afspraak uitgevoerd.

Wijco Technics richt zich niet alleen maar op het technische gedeelte van een project, maar houdt zich ook bezig met de commerciële belangen die spelen. Dit vormt een zeer sterke onderscheidende factor. Door op deze manier te werk te gaan zorgt men er voor dat de overheadkosten die het bedrijf heeft zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. Door volgens deze geheel eigen filosofie te werken zorgt Wijco Technics ervoor dat ze optimaal gebruik kunnen maken van hun concurrerende positie. Het maakt daarbij voor het bedrijf helemaal niets uit of het om een heel groot of juist een kleinschalig project gaat. Wijco Technics staat er garant voor dat het hele project afgehandeld zal worden volgens de afspraken die er onderling gemaakt zijn.

Installatiebedrijf Wijco beschikt zelf uiteraard over vakbekwame technici. Maar mocht het nodig zijn dan schuwt men er niet voor om samen te werken met andere bedrijven of partners die bewezen hebben dat ze vakbekwaam werk kunnen afleveren en open staan voor de nieuwe manier van denken. Doordat het belang dat er voor iedereen gezamenlijk is nooit uit het oog verloren wordt, is er de garantie van een optimaal resultaat.

Wijco is het belangrijkste aanspreekpunt en ziet er als eindverantwoordelijke op toe dat alles goed verloopt.