Mediation is een proces waarin een derde neutrale helpt bij het oplossen van een geschil tussen twee of meer andere partijen. Het is een goede aanpak voor het oplossen van conflicten. De rol van de bemiddelaar is om de communicatie tussen de partijen te vergemakkelijken, hen te helpen bij het focussen op de echte problemen van het geschil en het genereren van opties die de belangen of behoeften van alle betrokken partijen bij elkaar krijgt in een poging om het conflict op te lossen.

Wanneer mediation?

Het wordt veel gebruikt in allerlei geschillen, variërend van echtscheidingen tot civiele rechtszaken tot zeer complexe bestuurlijke problemen op gemeentelijk niveau. Veel geschillen die niet na een eerste poging zijn opgelost kunnen nog steeds worden opgelost door middel van onderhandeling. Zelfs wanneer conflicten geëscaleerd zijn kan het zo zijn dat ze door deze methode nog opgelost kunnen worden. Het is van bijzonder belang om voor de lange termijn, met een stevig fundament qua oplossing weer door te gaan.

Hoewel een mediator een uitkomst niet kan forceren. Is het proces zeer vaak effectief. De sleutel van het succes van de mediator is dat een productieve discussie tussen de partijen een hoop kan oplossen. Om dit te voor elkaar te krijgen gaan bemiddelaars eerst de feiten vaststellen. Ze tonen empathie en onpartijdigheid met de partijen en ze helpen de partijen met het genereren van nieuwe ideeën. Mediators hebben meestal een politieke vaardigheid en gebruiken overtuigingskracht om mensen te overtuigen. Ze hebben veel kennis van zaken en het type van geschil. Hoewel mediators in het algemeen hoog zijn opgeleid en ervaren zijn, komen ze uit verschillende lagen van de bevolking.

Een mediator in de arm nemen bij een echtscheiding

Advocaten geloven dat onderhandeling een snelle en efficiënte afwikkeling kan bewerkstelligen van een bepaalde zaak. Wanneer u een zakelijk geschil heeft of wanneer u relatieproblemen heeft, dan is het wijs om eerst een mediator in te huren. In vele gevallen zorgt de tussenkomst van een mediator ervoor dat een probleem niet uit de hand loopt en sterker nog, opgelost gaat worden. Bij een echtscheiding is het raadzaam om een mediator in te huren.

Mediation Hengelo

Gaat u scheiden en komt u er met uw partner niet uit? Bent u op zoek naar een mediator Hengelo? Dan staat Blankesteijn advocaten te Hengelo u in een eerste gratis gesprek van 30 minuten graag te woord.