Unitbouw zorgt voor veel efficiënte mogelijkheden tot nieuwbouw en verbouw. Denk bijvoorbeeld eens aan het laten plaatsen van een schuurtje of het toevoegen van extra lokalen aan uw schoolgebouw. Ook een WMO unit behoort met unitbouw tot de mogelijkheden. En met design and build zijn de mogelijkheden eindeloos.

Een WMO unit is een ruimte die speciaal ingericht is voor een individu met bijzondere behoeftes. Dit kan bijvoorbeeld komen door een stoornis of een beperking bij deze persoon. Denk daarom bij een WMO unit bijvoorbeeld aan een snoezelkamer of uitraaskamer.

Door het plaatsen van zo’n unit bij de ouderlijke woning kan unitbouw ervoor zorgen dat een kind dat eigenlijk uit huis geplaatst zou worden, thuis kan blijven wonen. Dit is voor de ouders vaak de ideale oplossing, omdat ze hun kind niet willen missen. Maar omdat ieder persoon volgens de WMO individuele behoeftes heeft was het lange tijd niet mogelijk deze zorg thuis te bieden. Met design and build kan de bouw aangepast worden aan een specifiek individu, waardoor ouders hun kinderen in huis kunnen houden.

Wmo unit

Een WMO unit kan snel gebouwd worden

Omdat er binnen de unitbouw gebruik gemaakt wordt van pasklare materialen die snel voorhanden zijn, kan een individuele oplossing binnen afzienbare tijd gerealiseerd worden. Zelfs als de opdrachtgever via design and build zijn eigen wensen in de praktijk wil zien.

Bij design and build kiest een opdrachtgever één partij  die het ontwerp en de aanbouw van een project voor hem of haar realiseert. Daardoor kan er snel worden ingesprongen op persoonlijke voorkeuren en kan er veel efficiënter gewerkt worden.

Omdat snelheid en efficiëntie binnen de unitbouw ook twee kernwoorden zijn is een combinatie tussen deze bouwvorm en design and build het beste van twee werelden: de opdrachtgever kan bij de wensen en behoeften doorgeven waarna een ontwerper, vanwege zijn kennis over de eigen producten, direct een zo goed mogelijke oplossing kan ontwerpen. Omdat de materialen die hiervoor nodig zijn door het eigen bedrijf worden gebruikt en geplaatst kan er snel gewerkt worden.

Omdat de partner weet welke materialen er gebruikt zijn en hoe deze onderhouden dienen te worden kan er ook een meerjaren contract worden afgesloten voor het onderhoud van de gerealiseerde unit. Op die manier heeft de opdrachtgever altijd één aanspreekpunt en geen zorgen over de duurzaamheid van zijn project.