Motorverzekering afsluiten: Heb je nog geen motorverzekering afgesloten omdat je het te duur vindt, bedenk dan wel het volgende. Het afsluiten van een motorverzekering is wettelijk verplicht in Nederland. Zodra je met eene motor de weg opgaat, ben je verplicht een motorverzekering af te sluiten. Heb je dit niet en word je aangehouden, dan kan de motor in beslag genomen worden en kun je tevens rekenen op een flinke boete. 

Het aanbod aan verzekeraars en verzekeringsproducten is tegenwoordig erg groot. Neem daarom de tijd voor het maken van een keuze en probeer een motorverzekering te vinden waar alle kosten worden gedekt tegen een zo laag mogelijk tarief. Kies bijvoorbeeld per dag drie aanbieders waarvan je de diverse pakketten en de voorwaarden gaat bekijken en doe dit een aantal dagen, zodat je diverse aanbieders hebt kunnen bekijken. Maak aantekeningen, schrijf de voor- en nadelen per aanbieder op en doe het rekenwerk. Zo kom je tot een weloverwogen keuze.

Het is ook aan te raden een kijkje te nemen op internet bij de diverse motorverzekering vergelijken websites; soms blijkt het wel voor de helft goedkoper te kunnen dan je oorspronkelijk had gedacht. Op deze sites kun je je wensen aangeven (denk hierbij ook aan eventuele dekking van de motorverzekering in het buitenland als je bijvoorbeeld een buitenlandse motortrip in het vooruitzicht hebt) en dan worden alle mogelijke aanbieders van de motorverzekering voor je weergegeven. Zo kan je de prijzen ook meteen vergelijken en weet je wat de mogelijkheden zijn voor het vinden van de goedkoopste motorverzekering.

Laat het goed berekenen zodat je niet teveel geld uit hoeft te geven aan je maandelijkse premie. Het hoeft allemaal niet duur te zijn en daarom is motorverzekeringen vergelijken ook zo zinvol. Je kunt jezelf zo een hoop kosten besparen en het geld gebruiken voor andere dingen!

Er zijn ook een aantal factoren waar je zelf invloed op hebt. Rijd je bijvoorbeeld al een aantal jaren schade vrij, dan kan dat invloed hebben op de no claim en soms ook op het eigen risico. Of sluit je motorverzekering daar af waar je ook je autoverzekering of andere verzekeringen hebt lopen om zo een korting te krijgen.

Andersom gezien kan ook; bekijk op de sites van aanbieders wat er zoal aangeboden wordt. Gaat het alleen over motorverzekeringen of bieden zij ook andere verzekeringen aan? Als dat zo is dan kun je vaak rekenen op een korting bij het motorverzekering afsluiten.

Meer informatie? Ga naar de website.