Overwinteren in een heerlijk klimaat op een betrekkelijk korte afstand? Dan is Spanje voor jouw het perfecte land. Je kunt er met de auto redelijk snel naar toe reizen en anders pak je het vliegtuig. Gedurende de wintermaanden staan veel accommodaties leeg maar ook kun je huizen huren van eigenaars in Nederland, allemaal tegen spotprijzen. Indien je gepensioneerd bent of een baan hebt waardoor je kunt werken op afstand, dan belet je niets om dit eens uit te proberen.

Vakantievilla huren

De meest eenvoudige en goedkoopste manier van overwinteren is het reizen met je eigen camper of caravan. Natuurlijk heb je daarnaast de mogelijkheid om een appartement of hotel te boeken via een reisorganisatie maar dat maakt overwinteren meer ‘een lange vakantie’. Wanneer je werkelijk het gevoel wilt hebben dat je daar je thuis hebt dan dien je een vakantievilla Spanje te huren, het beste kun je dit ter plekke regelen met de lokale bevolking, indien je een goed contact opbouwt dan kom je soms tot verrassende mogelijkheden. Niet alleen qua prijs maar ook qua locatie is dit de beste manier om een overwinteringsoord te hebben in Spanje.

Natuurlijk geldt: hoe zuidelijker hoe beter het klimaat. De laatste trend op overwinteringsgebied zijn de Canarische eilanden, daar is het altijd lente met een gemiddelde temperatuur van 22 graden. Verder bieden de Costa Blanca, tegen Noord-Italië aan, en de overige Andalusische provincies, met 340 zondagen per jaar, goede voorzieningen, daar ligt de gemiddelde temperatuur op een 18 graden. Maar ook Murcia, Sevilla en zijn steden waar het prima toeven is. In de kaart hieronder zijn voorgaande plaatsen en gebieden aangegeven.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van het levensonderhoud vallen ook genoeg mee. Natuurlijk kun je het zo duur maken als je zelf wilt maar je bent er al voor minder dan een paar honderd euro, per auto of per vliegtuig. Het huren van geschikte accommodatie zal in de winter echt niet meer dan 400 euro per maand gaan kosten en de boodschappen doe je zoals je die thuis doet alleen dan zonder de dikke winterjas en warme wanten. Let er wel op dat je de vakantiewoning Spanje zal moeten verwarmen daar de nachten nog wel eens koud kunnen zijn. Ook buiten de deur eten hoeft in de winter periode niet meer dan een 8 euro per persoon te kosten, dat is dus wel met de wijn erbij. Indien je sterkere dranken wilt dan wordt het iets duurder. Zeker buiten het zomerseizoen zullen de prijzen lager liggen waardoor je met weinig geld een goed leven kunt hebben.

Op zoek naar vakantievilla verhuur Spanje? Klik dan hier.