Hou je van avontuur en wil je op zoek naar het onbekende? Tanzania

In dat geval is Tanzania een goede keus om op vakantie te gaan. Tanzania Afrika is een land waar de prijzen relatief veel lager liggen dan in Europa. De Tanzanianen zijn erg gastvrij en het weer is bijna altijd goed. Tanzania heeft tal van mogelijkheden. Denk hierbij eens aan het beklimmen van de Kilimanjaro, een safari of een ballonvaart over de Serengeti. Wilt u graag uitrusten dan kunt u uw vakantie combineren met een strandvakantie op één van de eilanden Zanzibar of Pemba.

Safari Tanzania

Als je in Tanzania op vakantie gaat, is het een must om op safari te gaan. Je kunt alleen met een gids of tezamen met een groep op safari gaan en trekken door de natuur. Je kunt het wilde leven van dichtbij aanschouwen door bijvoorbeeld vanuit een jeep te genieten van het leven in de wilde natuur van Tanzania. Tijdens de nachten kun je overnachten in de zogenaamde lodges. Deze lodges zien er aan de buitenkant eenvoudig en typisch Afrikaans uit. Het zijn hutten die de een typisch Afrikaanse inrichting hebben. Deze lodges kunnen eenvoudig zijn maar ook zelfs zeer luxe! Denk bijvoorbeeld eens aan een lodge met internet, een televisie en een badkamer met bad en douche. Lake Manyara lodge is hiervan een mooi voorbeeld.

Ook is het mogelijk een privé villa te boeken met eigen buitenzwembad en een adembenemend uitzicht. Ga hiervoor naar Kilima Villa Tanzania.

Serengeti ballonvaart

Wil je het wilde dierenavontuur van bovenaf aanschouwen tijdens je vakantie Tanzania? Dat kan met een ballonvaart over de Serengeti. Je kunt tijdens de ballonvaart genieten van de stilte, de wilde natuur en het fantastische uitzicht over de Serengeti. Vanuit je ballon zie je de leeuwen, tijgers, zebra’s, olifanten, springbokken en apen die in het wild leven! Aan het einde van de ballonvaart zie je de zonsondergang.

Kilimanjaro beklimming

Als je van een sportieve, actieve vakantie houdt is een beklimming van de Kilimanjaro iets voor jou.? In Tanzania staat de hoogste berg, de Kilimanjaro. In het Duits Kilimandscharo. De Kilimanjaro daagt jou uit om deze berg te gaan beklimmen tijdens je vakantie Tanzania. Op de top van de Kilimanjaro vind je de gletsjers. Heb je een goede gezondheid en conditie? Dan is de Kilimanjaro goed te beklimmen voor jou. Voor je veiligheid gaat er altijd een gids mee. Veel andere avonturiers zijn je al voorgegaan. Het beklimmen  van de Kilimanjaro is een ervaring die je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten.

Eilanden Pemba en Zanzibar

Tijdens je vakantie in Tanzania kun je bijkomen op de prachtige stranden van één van de eilanden Pemba en Zanzibar. Hier kun je tot rust komen en genieten van het heldere blauwe water en de fantastische witte stranden.