Sauvignon Blanc is een droge witte wijn die zich onderscheidt door verschillende smaken, zoals de smaak van citrusvruchten, meloen, vijgen en kruiden. Sauvignon Blanc wijnen kunnen soms ook een vanille smaak bevatten. De Sauvignon Blanc wijn is een lichte, frisse, fruitige wijn die een perfecte keuze is als aperitief of bij een diner.

Klimaat

De Sauvignon Blanc wordt gemaakt van een druif die afkomstig is uit de Bordaux. De wijn wordt ook verbouwd in Californië, Zuid Afrika, Australië en Nieuw Zeeland, vanwege het gematigde klimaat waarin de druif zich optimaal kan ontwikkelen. De eigenschap van de Sauvignon Blanc kunnen sterk variëren. Temperaturen spelen een grote rol en natuurlijk ook de keuzes van de wijnmaker. Warmere temperaturen zorgen er voor dat de wijn meer mineraliteit bevat, koelere temperaturen accentueren de tropische fruit sensaties.

De Sauvignon Blanc is een wijn die je voor allerlei soorten gelegenheden kunt gebruiken. Het is een fruitige, zachte wijn die perfect pas bij informele gelegenheden, zoals picknicks of een borrel partij. Deze heerlijke wijn kan geserveerd worden bij vis, gevogelte, kalfsvlees, blauwe kazen en andere delicate aroma gerechten.

Populariteit

De populariteit van de Sauvignon Blanc neemt steeds meer toe, omdat mensen steeds meer gaan houden van deze scherpe, droge en frisse witte wijn.
Deze fantastische wijn is populair vanwege de edele druif die oor de wijn gebruikt wordt, met een groot scala aan smakelijke wijnen. Wijnen van een excellente rijpheid en volle fruitsmaak.

Kwaliteit

De beste Sauvignon Blanc wijnen komen uit Frankrijk, daarna volgt Nieuw Zeeland die ook wijnen aflevert va hoge kwaliteit. Deze witte wijn heeft een intens aroma, een prachtige zuurgraad en een frisse smaak. De Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland is pittiger en bevat allerlei tropische aroma´s, zoals citrus grapefruit, meloen en soms proef je zelfs kruiden.

Of u nu de Castello Banfi Fumaio Sauvignon Blanc wilt of de Les Jamelles Sauvignon het is allemaal leverbaar. Uw persoonlijke smaak bepaalt welke Sauvignon Blanc bij u past, het is een persoonlijke voorkeur.

Wijnhuis

Wij als leverancier zijn toegewijd om onze klanten de best mogelijke service te verlenen. Wij streven naar de beste keuze in wijnen en creëren een interactieve en veilig online shopping ervaring. Vele klanten zijn u al voorgegaan en ons streven is om deze klanten ook te blijven behagen.