Nederlandse wintersporters zijn al vele jaren fan van Oostenrijk als vakantieland. Dit is ook de reden dat meer dan de helft van de Nederlanders elk jaar op wintervakantie gaat naar Oostenrijk. Het voordeel van Oostenrijk is, dat het niet zo massaal is. Er zijn allerlei gezellige kroegjes en restaurantjes op de piste, waar je een lekker hapje kunt eten. Ook in de kleine gebieden zijn deze gezelliger dan in Zwitserland, Italië en Frankrijk.

Skipistes Oostenrijk

Sneeuwzekerheid

De skigebieden in Oostenrijk zijn wel minder groot en de sneeuwzekerheid is lager dan die in bijvoorbeeld Zwitserland. Het laatstgenoemde is een belangrijk punt waar je op moet letten voordat je op wintersport gaat. Het is handig om de sneeuwval in de afgelopen jaren in een bepaald gebied te controleren, zodat je een redelijk betrouwbaar beeld kunt scheppen over de sneeuwzekerheid.

Verscheidenheid in skipistes

Ben je op zoek naar skipistes Oostenrijk? Je vindt veel verschillende skipistes in Oostenrijk. Je kunt er terecht als je een beginner bent, maar ook als je een gevorderde of expert bent. Op de blauwe pistes kun je als beginner goed beginnen en de rode / zwarte pistes kun je betreden als je ervarener bent. Als je gezellig met je gezin wilt skiën is er dus voor iedereen een goede piste.

Waar moet ik heen?

Skipiste Ischl

Veel mensen weten niet welke skigebieden goed zijn en waar je veel diversiteit aan pistes kunt vinden. Er is daarom een top 3 opgesteld van de plekken waar Nederlanders het liefst hun wintersport vakantie doorbrengen.

Op nummer 1 staat Sölden. Dit is een redelijk grote plaats in Tirol. Je hebt hier hoge bergen met steile afdalingen, maar ook wat rustigere plekjes met kleine liftjes en niet te steile stukken. Op nummer 2 staat de Hintertuxer Gletscher in Tirol. Deze staat zo hoog, omdat het een gletsjer is; hier is altijd sneeuw. Op nummer drie staat Ischgl. Dit is een dorp, dat ook in Tirol ligt. Ischgl staat bekend om zijn grote en brede pistes. Ook zijn er veel pistes die boven de boomgrens zitten, waardoor je skiet in een omgeving waarin je ver om je heen kunt kijken. Verder staat Ischgl ook bekend om zijn après-ski, die tot diep in de nacht voortduurt.

Meer weten? Klik dan hier.