Een aantal van de mooiste exotische eilanden in de wereld liggen in Tanzania Afrika.

Tanzania Zanzibar: Oppervlakte, bevolking en geografische ligging van het eiland

Zanzibar wordt ook wel of Unguja genoemd en is een tropisch eiland aan de oostkust van Afrika. Zanzibar eiland behoort tot de republiek Tanzania en was vroeger onderdeel van Britse kolonies. Uit deze Britse kolonies ontstonden in de jaren zestig Tanganyika en Zanzibar. Naast Zanzibar ligt een ander paradijselijk eiland genaamd Pemba. Zanzibar, Pemba en het eiland Mafia worden samen de specerij eilanden genoemd. Het eiland Zanzibar heeft een De oppervlakte van Zanzibar bedraagt ongeveer 1.554 km² en heeft 850.000 inwoners. Zanzibar vrijhaven en de stad Stone Town, zijn qua economie de belangrijkste stad.

Het exotische eiland is de ideale lokatie voor een vakantie Zanzibar. Het is een fantastisch vakantie eiland voor rust en om even bij te komen van alle drukte. De ontspannen dagen van liggen aan het strand in de zon, romantische wandelingen langs het strand en het zwemmen in de heldere blauwe zee helpen prima om te ontstressen van ons drukke leventje waarin zoveel van ons wordt verwacht.

De prachtige stranden van Zanzibar, Mafia en Pemba

Het eiland Zanzibar

Zanzibar ligt ongeveer vijftig kilometer ten oosten van de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Zanzibar is zowel de naam van het belangrijkste eiland Unguja voor de inheemse bevolking en tevens van de eilandgroep die Mafia, Pemba en een aantal omliggende eilanden. Door alle specerijen die van Zanzibar komen, wordt Zanzibar wordt ”het eiland van het kruid” genoemd. Zanzibar produceert veel kruidnagels, nootmuskaat, kaneel en andere kruiden. Dit eiland is beroemd om de mooie witte zandstranden, koraalriffen, het diepzeeduiken en snorkelen, de haven en Stonetown tezamen met het historische centrum van de hoofstad. Zanzibar heeft veel Arabische invloeden en heeft een plek op de lijst van het werelderfgoed. Geïnteresseerd? Kijk dan hier.

Het eiland Mafia

Het eiland Mafia is een mooi alternatief voor liefhebbers van duiken, mensen die van vissen houden en voor mensen die lekker willen ontspannen aan het mooie relaxte strand.

Het eiland Pemba

Pemba heeft van de bovengenoemde drie eilanden het minste tourisme. Voor duikers is Pemba een waar paradijs. Pemba heeft namelijk een paar van de mooiste duiklocaties ter de wereld. Alleen al op Pemba staan maar liefst drie miljoen kruidnagelbomen.