Miljoenen telefoons. Tja zoveel oude mobieltjes liggen er verstopt in kastjes, laatjes of in de doos op zolder. Het is doodzonde dat deze toestellen daar liggen terwijl het de wereld vooruit kan helpen. Je kan je telefoon verkopen. Al deze toestellen zitten boordevol met materialen. Deze materialen kunnen hergebruikt worden of verkocht worden. Er zit zelfs zilver en goud in verwerkt. Jouw telefoon verkopen levert dus nog flink wat duiten op. Je kan hiermee doen wat je zelf wilt.

Oude telefoon aan een goed doel schenken

Er zijn ontzettend veel goede doelen in Nederland waar een oude mobiel ingeleverd kan worden. De doelen waar oude telefoons ingenomen worden kunnen deze weer verkopen aan een organisatie die ze opkoopt. Zo kunnen deze doelen hun liquiditeit opvoeren. De goede doelen kunnen hierdoor natuurlijk veel meer bereiken. Sommige doelen halen echt ontzettend veel geld op door het inzamelen van oude mobiele telefoons. Heb je Serious Request weleens gezien. Ook hier worden mobieltjes ingezameld. Mensen doneren soms toestellen die nog wel 20 euro of meer opleveren.

Telefoon verkopen en toch steunen

Er zijn ook goede doelen die gesteund worden door organisaties die oude telefoons opkopen. Zo worden er projecten gesteund waarbij er voor ieder ingeleverd toestel er ook één uit het milieu wordt gehaald. Er zijn tal van projecten die het milieu ten goede komen. Het leuke aan het verkopen van je oude toestel aan een organisatie is dat je zelf een leuk bedrag krijgt en een doel steunt.

Er zijn toestellen die meer opleveren dan een gemiddeld. Een oude iPhone kan je wel aan een goed doel geven, maar het kan dan zijn dat je 200 euro ofzo weggeeft. Je moet hier wel bewust van zijn. Een goed doel steunen is leuk, maar je moet jezelf niet tekort doen. Een iPhone of Samsung Galaxy zou ik persoonlijk eerst bij aanbieders vergelijken en kijken hoeveel je hiervoor kan krijgen. Je kan hem immers altijd nog aan een goed doel schenken.