In Amerika gebeuren er wel meer rare dingen. Eerder werd polygamie in de Amerikaanse staat Utah verboden, wat inhoud dat je niet met meer dan een persoon mag trouwen. Dit was wegens een wet tegen onwettig samenwonen. Ondanks dit heeft Joe Darger nu toch toestemming gekregen van de rechter, om te trouwen met de tweelingzussen Valerie en Vicki.

Eerder in het leven van Darger trouwde hij al met de nichten Alina en Vicki. Dit gebeurde in het geheim in 1990, aangezien polygamie streng verboden was. Een jaar of tien later kwam er nog een liefde bij in Joe Darger’s leven, de tweelingzus van zijn vrouw Vicki.

Voor de familie Darger is polygamie heel gewoon, het hoort bij hun geloof. Het mormoonse geloof vindt dat polygamie een vereiste is. Maar omdat de rechtbank polygamie ziet als strafbaar, heeft Joe zijn relaties vier jaar lang geheim gehouden. Na deze vier jaar geheimhouding heeft hij alsnog in het huwelijksbootje kunnen stappen met Vicki. Waardoor ook zij kon genieten van een bruiloft en bruidsmode.

De rechter stond voor een dilemma, polygamie valt onder de wet onwettig samenwonen en is dus strafbaar. Maar dit staat in strijd met de vrijheid van godsdienst. Dit heeft de rechter doen besluiten om Joe en Vicki te laten trouwen, want polygamie hoort bij hun mormoonse geloof. Darger mag dus ook getrouwd blijven met zijn eerdere vrouwen Valerie en Alina.

Voor de vrouwen is het ook een opluchting, ze hebben dan ook geen problemen met de polygamie. Het hoort bij hun geloof en ze zijn er mee opgegroeid. Daarnaast kunnen de vrouwen het goed met elkaar vinden. Ze zijn niet alleen familie, maar ook goede vriendinnen van elkaar. Samen met hun gezien van 4 hebben ze 25 kinderen. Doordat de rechter deze uitspraak heeft gedaan, wordt het in de toekomst moeilijker om polygamie te veroordelen.