Veel Nederlanders vertrekken elk jaar naar Oostenrijk voor een wintersport vakantie. De combinatie van prachtige skigebieden (voor skiërs en snowboarders van elk niveau) met veel gezelligheid maken Oostenrijk tot een waar winterwalhalla. Ook heeft Oostenrijk de wereldberoemde après-ski waardoor vooral veel Nederlanders kiezen voor Oostenrijk als wintersportland.

Oostenrijk heeft een schitterende natuur en bestaat voor 38% uit bos. Het land is hiermee dan ook één van de bosrijkste landen van Europa. De hoogste toppen van de Oostenrijkse Alpen bereiken een hoogte van bijna 4000 meter.

Vervoer

Er zijn veel mogelijkheden om naar Oostenrijk te reizen. Dit kan per vliegtuig, trein, auto of bus. Ook kun je een complete all-in busreis Oostenrijk boeken. Meerdaagse compleet verzorgde busreizen, voor zorgeloos op vakantie gaan.

Accomodaties

Qua accommodaties in Oostenrijk is de keuze erg groot. Je kan kiezen uit pensions, hotels en ‘gasthofen’, maar ook voor een appartement in Oostenrijk. Deze laatsten worden vaak door een familie gerund. Je kan naar Oostenrijk reizen met eigen vervoer, per trein of luxe touringcar. Voor elk budget en voorkeur is er een vakantie beschikbaar!

Skigebieden

Een zeer geliefd skigebied in Oostenrijk is het ‘Zillertal’. Dit gebied is een schitterend stukje Oostenrijk en ligt in het hart van Tirol.  Het een dal dat bestaat uit een aantal bekende wintersportbestemmingen zoals Kaltenbach, Stumm, Mayrhofen, Ramsau/Hippach, Fügen, Hochfügen, Gerlos, Aschau, Wald/Königsleiten en Zell am Ziller. In de kaart hierboven zijn voorgaande wintersportplaatsen gemarkeerd.

De dorpen liggen aaneengeschakeld en tussen de dorpen rijden ook regelmatig skibussen. Zo heb je tijdens je wintersport in Oostenrijk plezier van verschillende skigebieden en ook nog eens sneeuwzekerheid; de gletsjer van Hintertux biedt namelijk 100% sneeuwzekerheid! Er bestaan ook skipassen waarmee je van diverse skigebieden tegelijk gebruik kan maken, inclusief de gletsjer.

Eén van die skigebieden is ‘Ski Zillertal 3000’. Hier ligt niet alleen een gletsjer, maar ook 227 kilometer aan skipistes.

Mayrhofen

Vanaf het dorpje Mayrhofen vertrekken twee grote cabineliften: de Penkenbahn en de Ahornbahn. De Ahornbahn is de grootste kabelbaan van Oostenrijk en heeft een capaciteit van wel 160 personen. Vanuit het dalstation, op maar ongeveer 200 meter van het station van de Penkenbahn, vertrekken de snelle cabines richting de prachtige pistes. De Ahornbahn brengt je in een recordtijd van ongeveer 6,5 minuut naar boven. Tussen de diverse dalstations van de skiliften rijden skibussen waar je gratis van gebruik mag maken als je in het bezit bent van een skipas.

Ook is in dit gebied aan de langlaufers en snowboarders gedacht. In Mayrhofen zijn de langlaufloipes ’s avonds verlicht en voor boarders is er het Burton Park in Mayrhofen; één van de beste funparks van het Zillertal, compleet met halfpipe en Sunjet (een eigen lift voor het funpark), dus geen tot korte wachttijden!