Zelf verhuizen komt in Nederland vaak voor. Trommel vrienden en familie op en je komt al een heel eind in de goede richting. Je moet dan wel wat dingen regelen die leiden tot een goede verhuizing. Hierbij kan gedacht worden aan een verhuisdoos huren maar ook aan het huren van een vuilniswagen. Maar ook etiketten, stiften en verhuisdekens zijn van belang.

Een verhuisdoos huren

Verhuisdozen kun je bij veel bouwmarkten kopen maar wist je ook dat je verhuisdozen kan huren? Een verhuisdoos huren is populair en dit is ook niet zo gek. Het voordeel is namelijk dat je de dozen alleen puur tijdens de verhuizing gebruikt. Zo zit je niet met de dozen nadat je verhuisd bent. De verhuisdozen kunnen worden thuisgebracht en weer worden opgehaald. Op deze manier heb je alleen maar gemak van het huren van verhuisdozen. Daarnaast betaal je alleen voor de periode van gebruik. Het is dus aanzienlijk goedkoper dan het kopen van verhuisdozen.

Het huren van transportmiddelen

Ook zijn er veel bedrijven die verhuiswagens aanbieden. Let hierbij op welke spullen zijn inbegrepen bij het huren van zo’n verhuiswagen. Denk hierbij aan verhuisdekens, kratten en bijvoorbeeld een steekwagen. Huur je een aanhangwagen? Let dan op of je het juiste rijbewijs bezit om met de aanhangwagen achter de auto te mogen rijden. Zo is voor de grotere aanhangwagens het rijbewijs BE vereist. Bij het vervoeren zijn spanbanden vaak van toepassing die zeer behulpzaam kunnen zijn.

Kleine spullen die voor gemak zorgen

Naast het huren van een aanhangwagen en een verhuisdoos huren kun je ook nog klein spullen kopen/huren die je wel van veel gemak kunnen voorzien. Denk hierbij aan de etiketten voor op de dozen, stiften en verhuisdekens zodat alle spullen intact blijven. Ook kan je bijvoorbeeld oude gordijnen of lakens gebruiken om te verhuizen.