Afrastering kan verschillende functies hebben. Denk aan veiligheid, beveiliging, voor de sier of om een gebiedsaanduiding aan te geven. Er zijn veel verschillende vormen mogelijk met afrastering. Elke soort afrastering heeft zijn eigen voor en nadelen.

Voor gebiedsaanduiding van bijvoorbeeld een bloemenperk of grasveld zijn afrasteringen uitermate geschikt. Zo zijn er diverse lage hekwerken die geen agressieve uitstraling hebben of gevaar met zich mee brengen. Daarnaast is het mogelijk om afrastering op maat te leveren. Bij afrastering op maat wordt bijvoorbeeld de hoogte en de kleur aangepast aan uw wensen. Het is niet alleen functioneel maar het bepaalt ook de uitstraling van het terrein of het complex.
Naast dat de afrastering op maat is, is de afrastering gegarandeerd duurzaam en degelijk.
De afrastering bieden een totaalconcept die naadloos aansluiten bij het beveiligingsniveau dat wordt gewenst. Ook is het mogelijk om detectie- en camerasystemen, toegangscontrole en elektronisch bedienbare poorten toe te voegen.

Daarnaast zijn er design producten te maken van de hekwerken

Stabiliteit is een belangrijke voorwaarde voor een hekwerk maar een hekwerk mag ook sterk en mooi zijn. Naast dat een hekwerk en poort dus functioneel en robuust is mag het ook voor het zicht ook mooi zijn. Sommige gevallen vragen namelijk om een opvallend design terwijl ergens anders een versmelting met de omgeving beter uitkomt.
Zo wordt er nauw samengewerkt met bijvoorbeeld designers en architecten. Dit geldt voor zowel concrete opdrachten als ontwikkeling van nieuwe producten.

Voor elke klus is er dus een passende afrastering. Daarnaast kan er altijd geïnformeerd worden en zijn de afmetingen van de afrasteringen aan te passen aan de omgeving.