Genieten van de Spaanse zon, de Spaanse kust en enkele prachtige natuurparken. Dat mag u verwachten van een verblijf in de regio Moraira. En als kers op de taart heeft deze streek daarnaast ook nog eens een zeer boeiende en verrassende culturele geschiedenis. Met het huren van een villa in Moraira, biedt u uzelf, uw gezin of het gezelschap waarmee u reist, een geweldige uitvalsbasis van waaruit u al het moois dat deze Spaanse regio te bieden heeft, kunt bezoeken.

Lekker eten en drinken

Genieten van de Spaanse zon wordt nog aangenamer wanneer er een lekker hapje en drankje op de tafel staat. Het zal niemand verbazen dat in deze kuststreek de heerlijkste visgerechten zijn te vinden. Arros a banda, is zo’n typisch rijstgerecht met vis. Een ander gerecht dat u regelmatig op de menukaarten voorbij ziet komen is Arros al forn, rijst uit de oven. En natuurlijk is een vakantie in Spanje niet compleet zonder te genieten van de moeder aller rijstgerechten: de heerlijk geurige Paella. De verrukkelijke Spaanse wijnen maken het geheel compleet. U snapt meteen waarom de Spanjaarden zo lekker lang de tijd nemen om te tafelen.

Dagtrip Valancia

Op een uurtje rijden van Moraira, ligt de stad Valencia. Onderweg, terwijl u langs de costa blanca af rijdt, ziet u de meest uitgestrekte sinaasappelboomgaarden. De appeltjes van oranje pronken u tussen e groene bladeren tegemoet. Tijdens deze rit zult u ook verschillende oude kastelen en ruïnes tegenkomen. Overblijfselen van de kruisvaarders die hier in vroeger tijden verbleven. Valancia is daarom alleen al vanwege de rit er naartoe al de moeite waard. De stad zelf is een bruisende stad die een rijke historie combineert met gezellige terrasjes en prettige winkelstraatjes.

Volop feesten

Iedere stad in Spanje heeft zijn eigen feest. In Moraira wordt in juni elk jaar et feest van Myros y Cristianos gevierd. Het feest van de Moren en Christenen. Een week lang wordt herbeleeft hoe de Christenen hier ooit de streek heroverden op de Moren. Ook in de maand juli is er voldoende spektakel en vuurwerk tijdens het feest Mare de Déu del Carmen y la Mare Déu dels Desemparats.