De aanschaf van een nieuwe zitbank is iets waar u even goed voor gaat zitten. En hopelijk levert dat een bank op waar u ook de komende tijd ook prettig op zit. Want een nieuwe bank is niet iets wat u wekelijks aanschaft. Het is een aankoop waar u hopelijk de komende jaren veel plezier van heeft. Hier zijn de tips & tricks om de bank te vinden die helemaal past bij u en uw interieur.

De kleur: lekker opvallend of een prachtige neutrale tint?

Een zitbank bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer in uw interieur. U kunt er voor kiezen van een bank met een opvallend dessin of felle kleur de smaakmaker van de kamer te maken. Maar ook voor een neutrale kleur valt veel te zeggen. Een bank in een neutrale tint kunt u makkelijk aan de sfeer van u kamer aan passen. Met wat leuke sierkussens of dekens verandert u zo de kleuren van uw kamer.

Groot, klein of precies goed

De grootte van uw bank is verder iets wat u nauwkeurig moet bepalen. Hoe de grootte van een bank in uw kamer staat, is moeilijk voor te stellen van een foto op internet of in een grote showroom. Daarom is het goed nauwkeurig de maten van de nieuwe bank te meten en even uit te proberen hoe deze grootte in uw kamer staat. Dit kunt u doen door met een aantal stoelen de omtrek van de bank aan te geven in uw kamer. Zo is het beter voor te stellen hoe de bank in uw kamer past en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Een zitbank die past bij uw leven

Verder is het belangrijk te kijken hoe u de bank denkt te gebruiken. Heeft u kinderen of huisdieren? Dan is het van belang dat u een bank met een stof kiest die makkelijk schoon te maken is en waarop vuil niet goed zichtbaar is. Is uw bank een echte relaxbank dan is een brede bank waarin u lekker wegzakt ideaal. Maar een stevige bank met kort zitvlak is handiger, als u veel op de bank zit te werken met een laptop. Neem dus de tijd voor het kiezen van een nieuwe bankstel. Dan vindt u de bank die u echt ziet zitten en waarop u nog lang prettig zit.